Genel

Buga Otis Türkiye 150. yılını kutluyor!

İstanbul’un Galata semtinde 1865'te kurulan ve 1921'den bu yana faaliyet gösteren ‘Buga Otis Türkiye’, bugün Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan tek asansör firması olarak 150. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olarak, asansör sektörünün kuruluşuna öncülük eden ‘Buga Otis Türkiye’, İstanbul’daki fabrikasında ileri teknolojiyle gerçekleştirdiği üretimle, 5 kıtaya asansör ihraç ediyor. ‘Buga Otis Türkiye’nin temellerinin 1865 yılında ülkenin dışa açılan kapısı ve ticaret merkezi sayılan İstanbul Galata’da atıldığını belirten Buga Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, “100 yaşını aşan çok az sayıda firmanın faaliyet gösterdiği Türkiye’de, başarılarla dolu 150 yılı geride bırakmanın haklı grurunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye’de üretim yapan tek uluslararası asansör firmasıyız ve dünyanın dört bir yanındaki prestijli projeler için özel asansörler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi. 


Asansör sektörünün öncüsü

Bir buçuk asır öncesinin geleneğinden gelip, içinde bulunduğu koşullar, artan talepler ve gelişen teknolojiye göre kendini yenileyerek ilklere imza atan ‘Buga Otis Türkiye’nin her zaman sektöre öncülük ettiğini vurgulayan Özgür Aren, “Geçmişte elinde çantasıyla dolaşıp, sağdan soldan temin ettiği parçalarla tamir yapanların servis hizmeti verdiği asansör sektöründe, köklü bir kuruluş olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdik. ‘Önce emniyet’ ilkesi ile kendi fabrikamızda geliştirdiğimiz ürünler ve sunduğumuz servis hizmetiyle, kullanıcıların güvenini kazandık. Kurumsal yaklaşımımızla, ülkemizde asansör sektörünün gelişmesine katkıda bulunduk. Enerji kullanımını yüzde 75’e varan oranlarda azaltıp performansını artırdığımız ürünlerimizle, en fazla asansör ihracatı yapan Türk firması olduk. Öncü kimliğimizle sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu, bugün dünya devi Otis’in Avrupa’daki en önemli 3 üretim üssünden biri haline geldik” diye konuştu.  


Türkiye’nin ‘en hızlı’ ve ‘akıllı’ asansörleri

‘Buga Otis Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyona çok önem verdiğine dikkat çeken Özgür Aren, şunları söyledi: “Mühendislik uygulamalarımızı ve Ar-Ge faaliyetlerimizi daha da geliştireceğiz. Asansör sistemlerinde geldiğimiz son teknolojiyi en yeni projelerde hayata geçiriyoruz. Binalardaki ulaşımı hızlandırarak kullanıcıya vakit kazandırmaya devam ediyoruz. 1 saniyede 7 metre katederek ‘Türkiye’nin en hızlı asansörü’ unvanını elde eden ve aynı kuyu içinde iki kabinin yer aldığı  ‘Double Deck’ asansörlerimizle ilklere imza atıyoruz. ‘Double Deck’ sistemi ile birlikte kullanıcıyı tanıyan ‘Compass’ sistemiyle de, yoğun binalarda oluşan uzun asansör kuyruğuna son veriyoruz. Bugün İstanbul’daki gökdelenlerin yoğun olarak yer aldığı Büyükdere Caddesi’ndeki yüksek binaların ve yeni inşa edilen dev projelerin çoğunda Otis asansörleri kullanılıyor.”


Türkiye’nin en köklü asansör firması ‘Buga Otis Türkiye’, ‘asansör’, ‘yürüyen merpen’ ve ‘yürüyen yol’ üretimi ile birlikte, ‘montaj’ ve ‘servis’ alanındaki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Buga Otis Türkiye, sürekli genişleyen servis portföyü ve uzman kadrosu ile bugün 15 binin üzerinde asansör ve yürüyen merpene servis hizmeti veriyor.  


150. YILINI KUTLAYAN ‘BUGA OTIS TÜRKİYE’NİN KİLOMETRE TAŞLARI


1865 – Buga Otis Asansör’ün temelleri İstanbul Galata’da atıldı.

1893 – Pera Palace Oteli’nde kurulan Türkiye’nin ilk asansörü Otis markası taşıyor ve hala kullanılıyor.

1928 – Asansör alım, satış, bakım ve montaj faaliyetlerine başlayan Buga, kısa sürede Türkiye’nin en çok tercih edilen asansör firması konumuna geldi. 

1957 – Türkiye’de asansör imalatına başlandı. (Fabrika, bugün Otis Avrupa’nın en önemli üç üretim üssünden biri haline geldi).

1975 – Türkiye’nin ilk yürüyen merpeni üretildi. 

1983 – Sürmeli Hotel için tasarlanan asansör, Türkiye’nin ilk panoramik asansörü oldu. 

1991 – Dünyanın en yüksek binalarına asansör üreten lider asansör firması Otis Elevator Company ile 1991’de birleşmeye karar verildi ve Buga Otis Asansör San. ve Tic. A.Ş. unvanı alındı. 

1999 – Türkiye’nin en hızlı (6 m/sn) asansörü, Türkiye’nin en yüksek binası İş Bankası Genel Müdürlüğü için kuruldu.

2001 – Avrupa, Amerika, Asya ve özellikle Orta Doğu’da yürütülen Otis projeleri için asansör üretimine ve ihracatına başlandı.

2008 – ‘Gen2’ makine dairesiz asansör sistemini Türkiye’de üretmeye başlayan Buga Otis, Türkiye’yi enerji tasarruflu, kaliteli ve daha güvenli bir seyir konforuyla tanıştırdı.

2011 – Türkiye’nin en yüksek binası Sapphire için asansör üretildi ve Otis Servis Ekibi sayesinde ünitelerin yüksek performansı sürdürülebilir kılındı.

2012 – Ar-Ge ekibi tarafından ‘makine dairesiz ağır yük asansörü’ Robusta geliştirildi ve bu yenilik tüm dünyaya duyuruldu.

2013 – Levent 199 projesi için 1 saniyede 7 metre kateden ‘Türkiye’nin en hızlı asansörü’ ve ‘Türkiye’nin ilk çift katlı (Double Deck) asansörü’ üretildi.  

2014 – Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan tek asansör firması Buga Otis Türkiye oldu.