28 / 04 / 2024

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...



Rusya’nın Karadeniz tahıl anlaşmasından çekildiğini açıklamasından sonra tüm dikkatler, anlaşmasının sağlanması ve süresinin uzatılmasında Birleşmiş Milletler (BM) ile beraber arabulucu rolü üstlenen Türkiye'ye çevrildi. 

Tahıl koridoru anlaşmasının sona ermesinin ardından, buğday, arpa, mısır gibi hububatların fiyatları yakından takip edilmeye başlandı. Çiftçiler yurt dışının yanı sıra yurt içi piyasalardaki son durumu da merakla araştırıyor. 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Bunların yanı sıra, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali, yaptığı bir son dakika açıklamasında, Tahıl Koridoru'ndaki anlaşmazlığın kısa vadede yurt dışı hububat fiyatlarında bir oynaklığa neden olmasının beklendiğine dikkat çekti. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Anlaşmazlığın kısa vadede yurt dışı hububat fiyatlarında bir oynaklık yaratması beklenmekle birlikte dünya hububat üretiminin rekor seviyelerde olması, Rusya'daki yüksek üretim ve bu stokları satmak zorunluluğu etkinin sınırlı kalmasını ve tahıl koridorunda uzlaşma yoluna gidilmesi beklentisini artırmaktadır" ifadelerine yer veren TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali, kuzey yarım kürede hasadın devam etmesinin hububat fiyatlarındaki olası artışı frenleyeceğinin altını çizdi. 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Diğer taraftan, Tarımdan Haber'in gündeme getirdiği bir son dakika gelişmesine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kamu kurumlarına ilettiği tasarruf genelgesinin indirimli buğday ve arpa satışlarını da kapsadığı da belirtildi. 

Bu kapsamda, TMO tarafından hasat sonrası indirimli buğday ve arpa satışı yapılmayacağının açıklandığı işaret edilerek, bu tasarrufun sanayiciyi çiftçiden ürün alımına yönelteceği için buğday arpa fiyatlarının artmasına neden olacağı ifade edildi. 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? Çiftçiler dikkat! İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...


Geri Dön