Ekonomi

Buğday, arpa, mısır Tarfin'e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı

Tarfin Tarım A.Ş İş Geliştirme Müdürü Mansur Yılmaz, Tarfin'in çiftçiye hizmetleri konusunda Tarımdan Haber'in sorularını yanıtladı. İşte Yılmaz ile yapılan röportajda dikkat çeken başlıklar... Türkiye’de tarımı desteklemek için yola çıkan Tarfin, sunduğu teknoloji ile hem güçlü bir ekonominin olmazsa olmazlarından olan çiftçilerin emeğini hem de ülkemize ve ileriye yönelik sundukları değeri koruma altına almayı amaçlıyor

ÇİFTÇİLER GÜBRE, YEM, TOHUM FİYATLARINI KARŞILAŞTIRARAK EN UYGUN GİRDİYE ULAŞABİLİYOR

1- Tarfin hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Tarfin, tarım sahasında çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi kalemlere yönelik peşin gereksinimine çare üretmek ve bu ihtiyaçları talep ettikleri vadelerle karşılamak amacıyla 2017’de hayata geçirildi. Türkiye’de tarımı desteklemek için yola çıkan Tarfin, sunduğu teknoloji ile hem güçlü bir ekonominin olmazsa olmazlarından olan çiftçilerin emeğini hem de ülkemize ve ileriye yönelik sundukları değeri koruma altına almayı amaçlıyor.  

Tarfin, ürettiği cihaz öğrenmesine dayalı tarımsal riziko skorlama tipinden faydalanarak çiftçilerin gereksinim duyduğu tarım girdilerine hasat ve kurban vade ödeme alternatifleri ile ulaşmasını sağlıyor. Mobil uygulama ile çiftçiler yakınlarındaki tarım bayileri denetleniyor ve gübre, yem, tohum ücretlerini 
karşılaştırarak en uygun maliyete ulaşabiliyor.

2017 senesinde ilk sermaye yatırımına kavuşan Tarfin, Syngenta ve Yara gibi tarım alanında birçok önemli yatırımcı aracılığı ile  desteklenmeye devam ediyor.

80 ilde 1211 yetkili satış yeri olan şirketin hizmetlerinden 50.000’den fazla çiftçi faydalandı. Çiftçiler, Tarfin mobil uygulaması ve yetkili satış noktası vesilesi ile işlemlerini 4 dakika içinde bitirerek ürünlerini teslim alabiliyor. Çiftçiler, Tarfin ile girdilerini uygun ücret seçenekleriyle sağlamalarının yanı sıra kefil, ipotek, dosya masrafı, kart ücreti ve üyelik aidatı gibi ilave giderler altına girmekten de sıyrılıyor.

TARFİN'İN ÇİFTÇİYE SUNDUĞU HİZMETLER NELERDİR?

2- Tarfin’in çiftçiye en büyük sunuları nelerdir? Bu hizmetler içinde özellikle çiftçi – teknoloji bağını yükseltmek istediğinizi gözlemliyoruz buradaki vizyonunuz nedir?

Tarımın devamlılığını sağlamak ve çiftçinin peşin gereksinimilerine çare olmak üzere Tarfin platformu üzerinden gübre, tohum ve yem gibi girdi alışverişini, çiftçinin istediği vadeye uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Tarfin Mobil uygulama, kefil, ipotek ve ilave masrafın olmaması gibi yararlar, dönemin çok kıymetli olduğu çiftçiler için çok avantaj sağlıyor ve oldukça ilgi görüyor.

 Buğday,arpa,mısır Tarfin'e emanet! Bir çok ilde uygulanmaya başladı 


Tarfin'in tarımda çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi masraflara yönelik peşin ihtiyacına çözüm sunmak ve bu ihtiyaçları talep ettikleri vadelerle karşılamak vesilesi ile 2017’de hayata geçirildiği

İlk etapta sadece tarım girdilerini peşin veya vadeli olarak en uygun ücretlerle çiftçiye ilettiğimiz Tarfin modelimiz varken, bugün satış noktalarının  ürün tedarikine has Tarfin Pro ve çiftçinin hasat sonrası olası gelir kaybını engellemeyi amaç edinen Tarfin Emanet olmak üzere iki yeni iş modellerimiz de bulunuyor.

Şeker ücretleri çıkarken sabit fiyat uygulamasına geçmeyen PANŞEK ücretler düşerken sabit fiyat uygulamasına geçti! Son olarak ekonomik dalgalanmalara karşı çiftçinin üretimini devam ettirmesini hedefleyen sunduğumuz hizmetlere Gelir Korumalı Paketimizi uygulamaya başladık. Gelir muhafazalı Paket, çiftçilerin buğday üretimi için girdi alışverişlerini mahsul ederine endeksli olarak gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.  Bu vesile ile çiftçi güncel ekonomik değişikliklere karşı korunuyor. İlk örneğini buğday özelinde uygulamaya başladığımız bu sistemi, tüm Türkiye’deki yetkili satış noktalarında çiftçilerin kullanımına sunduk. 

TARFİN EMANET NASIL ÇALIŞIYOR?

3- Tarfin Emanet hakkında bize detay verebilir misiniz? Nasıl işliyor? Neler sunuyor? Tarfin Emanet ile hedefleriniz nelerdir?

Tarfin Emanet çiftçinin mahsulünü makul şartlarda depolayarak mahsul değerlendiğinde satmasına olanak sağlıyor. Bu hizmette çiftçi Tarfin Emanet’i tercih  ettiğinde mahsulünün ederinin %75’ini o günün piyasa şartları ile avans olarak elde edebiliyor. En yüksek 6 aya kadar depoluyor ve 6 ay içinde mahsul değerlendiğinde satıyor.
 Üzerine sağladığı kazancı da yanına kalıyor.

Gübre fiyatları yenilendi! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Tarım bakanlığı açıkladı! Çiftçi bayram etti

Bu devirde bu maaş kaçmaz! Memur olma fırsatını değerlendirmek isteyenler acele etsin! Son gün yaklaşıyor

2021 Haziran başında buğday ücreti ton başına 2.300 TL ken, Aralık ayında ise 4.500 TL'ye çıktı. Tarfin Emanet kullanan çiftçiler ton başına 1870 kazançlı çıktı.