Ekonomi

Buğday'da korkulan oldu: Hastalık çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Toprak Mahsülleri Ofisi 10 Ağustos'a kadar yurt dışından 480 bin ton buğday ithal edecek. Söz konusu buğdaylar iki parti halinde yurda girecek. Öte yandan Hinditan'dan ithal edilen buğdaylarda hastalık çıktığı iddia edildi. Bakanlık iddiayı doğruladı. İşte ayrıntılar...Bakanlık, Hindistan menşeili buğday ithalatı için sosyal medyada yer alan söz konusu firma tarafından, ithalat başvurusu yapıldığını firmanın ithal ettiği buğdayda yapılan analiz işlemlerinin sonunda hastalık terspit edildiğini doğruladı

Tarım ve Orman Bakanlığı "Hindistan'dan buğday ithal edildiği ve söz konusu buğdayların hastalıklı olduğu" haberleriyle alakalı açıklama yaptı. Bakanlık, Hindistan menşeili buğday ithalatı için sosyal medyada yer alan söz konusu firma tarafından, ithalat başvurusu yapıldığını firmanın ithal ettiği buğdayda yapılan analiz işlemlerinin sonunda hastalık terspit edildiğini doğruladı.

Bakanlık, "Analiz raporu sonucuna göre, Hint sürmesi hastalığı tespit edilmiştir. Hint sürmesi hastalığı olması nedeniyle buğdayın yurda girişine izin verilmemiştir. Türkiye Hindistan'dan buğday ithalatı yapmamaktadır" açıklaması yaptı.

Türkiye'ye buğday ithalatında yapılan bitki sağlığı kontrolleri, 5996 Sayılı Kanun ile bu kanuna bağlı hazırlanan Bitki Sağlığı Yönetmeliğince yapılıyor.

Hint sürmesi (Tilletia indica) hastalığı olan buğdayların, ülkeye girişine izin verilmiyor. Buğday ithalatında geldiği ülke ve menşeine bakılmaksızın, yüzde 100 analiz yapılarak Hint sürmesi hastalığından ari ürün olması durumunda ülkeye girişine müsaade ediliyor. Bu uygulama sadece Hindistan değil tüm ülkelerden gelen buğday ithalatında da yapılıyor.

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO'nun vereceği rakam değişti

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Çiftçilere destek ödemeleri başladı! TC kimliklerin son rakamına göre bu tarihlerde hesaplara yatacak

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Ünlü ekonomistten 'Dolar çift kanat takıp uçacak' tespiti

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

TOGG'un ilk yola çıkacağı tarihin açıklanmasının ardından Bursa'dan sürpriz haber