Kent Haberleri

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, kaç lira maaş alacaklarını merak ediyor. Peki SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar... SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'linin kaç yaşında emekli olabileceği merak ediliyor

SGK emekli maaşı hesaplama ekranı sık sık araşıtırılan konular arasında yer alıyor. SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'linin kaç yaşında emekli olabileceği merak ediliyor. 

EYT düzenlenmesinin yasalaşmasının ardından milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Bunun yanı sıra emeklilik için gün sayan vatandaşlar da 'SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li kaç yaşında emekli olur?' sorusunun yanıtını ve SGK emekli maaşı hesaplama ekranını araştırıyor. 

Emekli olacak vatandaşlar, SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile maaşlarının kaç lira olacağını hesaplayabiliyor. 

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

AHaber'de yer alan habere göre; SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olacak şekilde üçe ayrılıyor. Bu doğrultuda, çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler hesaplanırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş faktörleri göz önüne alınıyor. 

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak için yapmaları gereken "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgilerini girerek, sorgulama yapmak. Emekli aylıkları, çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı şekilde hesaplanıyor. 

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra maaş tutarlarını sorgulayabiliyor.

Bunun için hizmet dökümü sayfasında bulunan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklanması ve esnaf ya da tarım işçisi seçeneklerinin seçilmesi gerekiyor. 

4C EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA

4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresinden ya da e-Devlet kapısı üzerinden maaş tutarını öğrenebiliyor. 

Bunun için açılan ekrandan istenen bilgilerine ksiksiz doldurularak sorgulama yapılması gerekiyor. 

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK? 

Geçtiğimiz Nisan ayında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bunun ardından bayram ikramiyeleride 1.100 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı. 

Şimdi ise milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurmuştu. Emeklilere de Temmuz'da refah payının yanı sıra zam müjdesi verildi. Ancak henüz emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli olmadı. 

TOKİ İstanbul Tuzla 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 622 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!