07 / 05 / 2024

Bülent Arınç: AVM'ler boğuyor!

Bülent Arınç: AVM'ler boğuyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, market ve süpermarketlerle ilgili yasal düzenleme hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Bu hazırlık umarım ki yeniden birilerinin müdahalesine maruz kalmadan en azından yılbaşına kadar bu işi çıkartmış oluruz” dedi.




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odasında (BESOB) yaptığı konuşmada, marketler ve süpermarketlerle ilgili bugüne kadar çok gecikmiş bir yasal düzenlemeyi kısa sürede hayata geçirecekleri bilgisini verdi. Arınç, şunları söyledi:


“İsmi ne olur bilmiyorum. Kimisi ‘perakendeciler’ diyor, kimisi ‘tüketiciyi koruma’ diyor. Bunların içerisinde ülkemizi bir uçtan bir uca ve adeta yan yana AVM’ler ile dolduran bence çarpık bir anlayışın esnaf lehine korunması ve esnafın daha da gelişebilmesi için bir imkan hazırlayacağız. İçe dönük bir eleştiri yapayım; bunda çok geciktiğimizin farkındayım.



BAKKAL NE YAPSIN


Meclis başkanlığım döneminde 2004’ten itibaren bu konuyu her yerde gündeme getiririm. Şunu söyledik; Batı’da nasılsa ona göre bir yasa çıkaralım. Büyüklükleri nasıl olacak, şehir dışında nasıl olacak, çalışma saatleri nasıl olacak? Öyle yapalım. Madem Avrupa Birliği’ne giriyoruz. Onun normları var. AB’nin bu konudaki normları nasılsa biz de öyle yapalım.”


MALİYE BAKANI PARA SEVER


Konuşması sırasında kendi siyasi eleştirisini de veren Bülent Arınç, “İşin kötüsü başbakan yardımcısıyım, 5 senedir söylüyorum yine yapmıyorlar. Şimdi zamanı geldi. Zamanı gelmeden çiçek bile açmıyor. Biz bunu konuştuğumuz zaman, Maliye Bakanı para sever, diyor ki; ‘Ben para alıyorum, bu marketler benim için kayıtlı bir iştir, kayda tabidir, aldığı sattığı bellidir, kaçak yoktur.’ İyi de kardeşim gene olsun. Dünyanın geldiği bir noktada AVM’lere gözlerimizi kapatacak değiliz ama o kadar izin verildi, o kadar bunlar yan yana bir hale geldiler ki vahşi kapitalizm gibi büyüdüler, şimdi birbirlerini boğuyorlar. 300 milyon yatırımla falan bir yer yapılmış, şimdi içi boş, ‘Birisi devralsa da kurtulsak’ diye bekliyorlar


Taraf


Geri Dön