02 / 05 / 2024

Bülent Ataman: Yerde kalmadı, arsa artık yukarıda!

Bülent Ataman: Yerde kalmadı, arsa artık yukarıda!

Ataman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman kentsel dönüşümde dikey yapılanmanın zorunlu bir hal aldığına inanarak artık yerde arsa kalmadığını, binaların daha yüksek yapılması gerektiğini söyledi



Ataman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman da dönüşümde dikey yapılanmanın zorunlu bir hal aldığına inanan isimlerden. İstanbul"un artık sınıra geldiğini, kentin daha fazla büyümesinin doğru olmayacağını vurgulayan Ataman, œİstanbul"da görebildiğim kadarıyla yerde arsa kalmadı. Bundan sonra yapılacak iş, binaların toplulaştırılarak yukarı doğru inşa edilmesi. Böylece boşalan kısımlara yeşil alan düzenlemesi yapılır, sosyal donatı alanları gerçekleştirilir dedi.
Bu işlemler yapılırken kanun ve vicdan çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Ataman, mevcut alanlarda ikamet eden insanların mutlaka rızalarının alınması gerektiğini belirtti. Ataman, değişmesi gereken Kat Malikleri Yasası'na 'nitelikli çoğunluk' şartının getirilmesini istedi.
Önemli noktalardan bir diğeri olarak iş olarak imar planlarının hızla ve uzlaşma içinde yapılmasını gösteren Bülent Ataman, altını çizdiği bir diğer detay da   mimarlar odası ve şehir planlamacıları gibi tüzel kişiliklerin de bir şekilde ikna edilmesi oldu. Ataman, 'Bu tür tüzel kişiliklerin fikirleri önemli. Uzmanların görüşleri mutlaka alınmalı. Fakat bu süreç gereğinden fazla uzatılmamalı diye konuştu.
Dönüşümde bir başka unsur olarak ulaşımın kolaylaştırılması ması gerektiğine işaret eden Ataman, İstanbul"un çevresindeki deniz imkanlarından yararlanılması gerektiğini tavsiye etti. Toplu yapılaşma gibi ulaşımda da toplu hareket edilmesi gerektiğini belirten Ataman, œMetro İstanbul"da tarihi eser ve coğrafi yapıdan dolayı bir takım engellerle karşılaşıyor. Ulaşım döngüsüne denizi de katmak gerekiyor dedi.

Bülent Ataman"ın dönüşüm reçetesi:
1-Binalar yüksek yapılarak gökteki arsalar kullanılmalı.
2- İmar planları hızlı bir şekilde yapılmalı, bu konuda tüzel kişiliklerin görüşleri alınmalı.
3-Mevcut alanlarda ikamet eden insanların rızaları alınmalı.


Geri Dön