Genel

Bulgaristan'ın eski Kralı Simeon'un mülklerine dava açılacak!

Bulgaristan'da sürgünden dönüp 2001'de 'kurtarıcı' edasıyla başbakanlık koltuğuna oturan ve 2009'da siyasete veda eden eski Kral Simeon Sakskoburgotski'nin mülklerine devlet yeniden göz koydu

Bölgesel Geliştirme Bakanlığı, Sakskoburgotski'nin ailesine ait mülkleri, babası Kral 3. Boris'e yasadışı yollardan verildiği gerekçesiyle geri almak için yasal işlem başlatılacağını açıkladı. 1944'te iktidara gelen komünistlerin 1946-1947'de el koyduğu Sofya'daki 'Vrana', Borovetz kayak merkezindeki 'Tzarska Bistritza' ve 'Sitnyakovo' sarayları için dava açılacak. Bakanlık ayrıca Sarıgöl Sarayı'nın peşine düştü.

Mahkeme kararı ile almıştı

Mülklerin bir kısmı komünist rejimin yıkılmasının ardından 1998' de Bulgaristan Yüksek Mahkemesi kararıyla aileye geri verilmişti.

Sakskoburgotski'nin başbakan olduktan sonra güçlü bir hukuk ekibi kurup geri almayı başardığı mülklerin bedeli de 800 milyon dolar. Eski Kral, 2, Simeon Ulusal Hareketi'ni kurup '800 günde Bulgaristan'ı refaha kavuşturma' vaadiyle 2001'de başbakanlık koltuğuna oturmuştu, 2005'te koalisyon ortağı olarak ikitdarda kalan Sakskoburgotski, 2009'da yüzde 4'lük barajın altında kalınca parti liderliğini bırakmıştı.
Radikal