Kent Haberleri

Buna zengin meyvesi diyorlar ama siz aldırmayın. Bunu toprağına eken çiftçi de zengin oluyor. İşte fiyatı

Tarım ürünlerine ilgi arttı. Çiftçiler hangi ürünlerini ekeceğini araştırmaya başladı. Zengin meyvesi denilen bir meyve de çiftçilere hayli para kazandırıyor. Ancak şu anda gıda sektörü sektörlerin zirvesinde yer alıyor

Gıda sektörünün bu kadar zirve yapacağını kimse tahmin edemezdi. Ancak şu anda gıda sektörü sektörlerin zirvesinde yer alıyor. Gıda zirveye çıkınca doğal olarak çiftçilik de zirveye çıktı.Ancak çiftçiler değersiz ürün ekmek istemiyor. İşte çiftçileri paraya para dedirtmeyen bir ürün daha. 

Gazipaşa ve Alanya’nın iklimi sayesinde kısa sürede uyum sağlayan avokado ağacı, fidan olarak dikilmesinin ardından ilk 3 yıl meyve vermeden yalnızca suya ihtiyaç duyuyor. 3’üncü yılda bir miktar meyve veren ağaç, 7-8 yaşına geldiğinde maksimum verim seviyesine çıkıyor. 8 yıl sonra bir ağaçtan ortalama 500 meyve alınıyor. 600-700 meyve veren ağaçlar da olabiliyor.

Avokado, türüne göre tanesi 7 ile 10 lira arasında alıcı buluyor. Bir ağaçtan en verimli döneminde 3 bin 500 lira kazanç elde ediliyor. Yetiştirilmesi aşamasında hiçbir ilaç kullanılmayan ağaca, sadece su ve zaman zaman gübre ile destek vermek yeterli oluyor. Üretime göre 1 dönümde sezonda 10 bin lira kazandıran avokadodan verim almanın en önemli noktası ise sertifikalı fidan dikmek.