27 / 04 / 2024

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Son yıllarda en çok tercih edilen uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arasında bulunan bungalov evler, yılbaşı tatilinde büyük talep gördü. Tatilox.com’un araştırmasına göre, yılbaşında alternatif tatil seçeneği sunan bungalovlarda ortalama doluluk oranı yüzde 91 olarak belirtildi. 



Türkiye genelindeki bütün bungalovları listeleyen bir turizm acentesi, yılbaşında bungalov otellerin doluluk oranlarını belirledi. Yapılan araştırmaya göre, yılbaşı tatilinde bungalovların rakamlarında üç kat artış olmasına rağmen, yılbaşı tatilinde bungalov doluluk oranı bazı bölgelerde yüzde 99’a kadar yükseldi. Bungalov evlerin en yoğun olduğu ve en çok tercih edilen bölge olan Sakarya’daki bungalovların yüzde 95’i doldu.

İşletmeci Can Çavğa, yılbaşında bungalov fiyatlarında üç kata yakın artış olduğunu belirterek, buna rağmen bütün bölgelerdeki bungalov otellerin büyük rağbet gördüğünü belirtti. 

BUNGALOVLARDAKİ ORTALAMA DOLULUK ORANI YÜZDE 91 OLDU

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Can Cağva, yılbaşında bungalov rakamlarında üç kata yakın yükseliş olmasına rağmen bütün bölgelerdeki bungalov otellerin büyük rağbet gördüğü belirtildi. Buna göre, Cağva, yılbaşı gecesinde Türkiye genelindeki bungalov otellerin doluluk oranlarına ilişkin şu bilgileri iletti; “Yılbaşında bütün bölgelerde bungalovlara aşırı bir talep oldu. Bungalov fiyatları yılbaşında arttığı halde geçen yıllara kıyasla daha fazla talep olduğunu gördük. Buna göre, 2023 yılbaşında bungalov doluluk oranlarını şöyle sıralayabiliriz; Mersin bölgesi (yüzde 99), Ege bölgesi (yüzde 98), Kapadokya bölgesi (yüzde 97), Sapanca bölgesi (yüzde 95), Güneydoğu bölgesi (yüzde 93), Karadeniz bölgesi (yüzde 85), İç Anadolu bölgesi (yüzde 85), Antalya bölgesi (yüzde 76). Bu veriler ışığında Türkiye genelinde tüm bölgelerde bungalovlardaki ortalama doluluk oranını yüzde 91 olarak hesapladık.” 

 Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91 i geçti...

SAPANCA’DA YILBAŞINDA 2 BİN 345 KİŞİ BUNGALOVLARDA KONAKLADI 

Doluluk oranları değerlendirildiğinde, Sakarya bölgesinin Türkiye’de en çok bungalov bulunan bölge olduğuna dikkat çeken Cağva, “Yılbaşında Türkiye geneli bungalov oteller arasında en çok misafir ağırlayan bölge Sapanca bölgesi oldu. Sapanca bölgesindeki bungalovlar yılbaşında 2 bin 345 kişiyi ağırladı. Karadeniz bölgesinde bin 856 kişi, Mersin bölgesinde bin 434 kişi yılbaşında bungalovlarda tatil yaptı. Diğer bölgelerde ağırlanan kişi sayıları da şöyle; Kahramanmaraş (430 kişi), Ege (398 kişi), Antalya (279 kişi), İç Anadolu (256 kişi), Güneydoğu (114 kişi)” bilgilerini kaydetti. 

“SAPANCA BUNGALOV KONAKLAMA İÇİN 10 BİN 230 ARAMA YAPILDI” 

Bu kapsamda, 2023 yılbaşı tatilinde bungalov konaklama için en çok aranan yer Sapanca olarak dikkat çekti Can Çavğa, “Sapanca bungalov konaklama için 10 bin 230 arama yapıldı. Ayrıca, diğer bölgelerdeki arama sayıları da şöyle:  Karadeniz (7 bin 543 arama), Mersin (5 bin 984 arama), Ege (3 bin 671 arama), Kahramanmaraş (2 bin 189 arama), Antalya (bin 966 arama), İç Anadolu (976 arama), Güneydoğu (733 arama). 

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House


Geri Dön