Ekonomi

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzlaşmazlıklar uzun süredir devam ediyor. Kiracılar yüksek kiralardan dert yanarken ev sahipleri ise evlerini daha yüksek fiyata kiralamanın, bunun için de mevcut kiracılarını evden çıkartmanın yollarını arıyor

Türkiye'nin gündeminde. Kiracılar yüksek kiralardan dert yanarken ev sahipleri ise evlerini daha yüksek fiyata kiralamanın, bunun için de mevcut kiracılarını evden çıkartmanın yollarını arıyor. Ev sahiplerinin kiracıları çıkartmak için son kullandıkları yöntem ise kendi üstlerine olan abonelikleri iptal etmeleri oldu. Fakat uzmanlar bunun yasal olmadığını ve ev sahiplerinin hem ceza alacağını hem de kiracıya tazminat ödeyeceğini belirtiyor.

Kira fiyatlarındaki yükseliş ve sonrasında yüzde 25 zam kuralı gibi gelişmelerin ardından ev sahipleri ile kiracılar arasındaki yaşanan anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Evini daha yüksek bir fiyata kiraya vermek isteyen fakat yüzde 25'ten fazla zam yapamayan, bu sebeple de kiracısını evden çıkartmak isteyen ev sahiplerinin uyguladığı akılalmaz yöntemler zaman zaman gündeme geliyor. Ev sahiplerinin yeni yöntemi ise abonelikleri iptal etmek olurken avukat Ali Yüksel, böyle bir şeyin yapılması halinde mal sahibinin ceza alacağını belirtti. İşte detaylar...

"KİRA SÖZLEŞMESİNDE YAZMIYOR OLABİLİR"

Son dönemde ev kiraları oldukça fazla yükseldi. Artan kiralar uzun süredir gündemdeki yerini korumaya devam ederken ev sahipleri ve kiracılar da karşı karşıya geliyor. Habertürk TV’de yer alan habere göre; son günlerde yeni bir yöntem türedi. Bazı ev sahipleri elektrik ve su aboneliklerini kiracının üstüne yapmasına fırsat vermiyor ve abonelikleri kendi üstünde bırakıyor. Ev sahipleri istediği zammı alamayınca da kiracısının hem elektriğini hem de suyunu keserek evden çıkarmaya çalışıyor. Bu da kiracılarda mağduriyete uğratıyor.

"MAL SAHİPLERİ CEZA ALACAK"

Konuyla ilgili Habertürk TV'de Meltem Acet’in sorularına cevap veren Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı avukat Ali Yüksel, TCK 123. maddesinde kişilerin değişik nedenlerle haksız yere huzur ve sükununu bozmak diye bir suç tanımlaması yer alıyor. Bu suça göre de kiracının elektriğini, suyunu, doğal gazını kesen ev sahipleri ceza alır. Bunun Yargıtay tarafından onanmış örnekleri bulunuyor. Dolayısıyla burada mal sahiplerinin böyle bir şeye teşebbüs etmesinin yasal olmadığını söylemek gerekiyor” dedi.

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Petrolde son dakika müjdesi! Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı!

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....