28 / 04 / 2024

Bunu yapan ev sahiplerine kara haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Bunu yapan ev sahiplerine kara haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getirirken bir kara haberle daha karşılaştılar. İşte konu ile ilgili detaylar...



Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim son dönemlerde sık sık gündeme gelirken hem kiracılar hem de ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ederken yaşanan bu durum da giderek daha da içinden çıkılamaz bir hale geldi.

Sosyal medya üzerinden ev sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 7 bin 374 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, https://twitter.com/bilgiler_hukuki X sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 

Paylaşımında "Ev sahiplerinin dikkatine" diyen Hukukbil, ev sahiplerinin manevi tazminata mahkum edilebileceğini belirtti.


Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:


Ev sahiplerinin dikkatine!
Kiracım evi haklı gerekçem olmasına rağmen boşaltmıyor ben de onun suyunu ve elektriğini kestiririm derseniz Yargıtay'ca manevi tazminata mahkum edilirsiniz haberiniz olsun.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi
E.:2014/5018 
K.:2015/1060

Hukukbil'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

QNB Finansbank emekli promosyonu 2024! Hangi emekli kaç TL maaş promosyonu alacak? İşte o rakamlar...

Tapu sahipleri aman dikkat! İşte GİB Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri 2024! 

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...


Geri Dön