Altın & Gümüş

Bunu yapan yandı! İslam Memiş kritik seviyeyi verdi

Ağustos'un ilk haftası piyasalarda kritik bir tarih olduğunu ifade eden İslam Memiş, sert dalgalanmaların yaşanacağını ifade etti. 3 başlıkla kritik süreci açıklayan Memiş, dolar ve gram altın direnç ve destek seviyelerini açıkladı. O seviyelerden almayın diyen Memiş, yeni alım tahminlerini söyledi.Her ayın 2

Dolar ve gram altın yükselişler Ağustos ayında da devam ederken gözler Amerika enflasyon verilerine çevrildi. Her ayın 2. haftasına açıklanan veriler sonrası FED kararları şekillenirken Memişi FED başkanlarının 75 baz puan faiz artırımına gideceğini ve dolar ve altın sert dalgalanmaların olacağını ifade etti.

DOLARDA DİRENÇ SEVİYESİNİ VERDİ
İslam Memiş, 10 Ağustos Çarşamba öncesi ve sonrasına piyasaların kritik süreçten geçeceğini belirterek döviz ve altın için uyarılarda bulundu. Altın satmalı mıyım? Dolar ne kadar olacak? gibi sorular merak konusu olurken Memiş, Çarşamba gününden sonra dalgalanmaların yaşanacağını ve yatırımcının bu süreçte dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Borsa İstanbul'da yükseliş devam edeceğini söyleyen Memiş, şu an en çok kazandıran işlemin Borsa olduğunu söyledi. Dolar/TL için 18 lira seviyesinin direnç seviyesi olduğunu belirten Memiş, direnç seviyesinin kırılmasından sonra 18,10 liraya kadar yükseleceğini de belirtti. Ons altın da ise destek seviyesinin 1770 dolar olduğunu ifade etti.

EURO/DOLAR PARTİSİNİ ÖNERDİ
FED faiz kararı öncesi piyasalarda fiyatlanmaların başladığını ifade eden Memiş, bu haftanın olukça kritik bir hafta olduğunu elinde dolar ve altın tutanların dikkatli olması gerektiğini uyarısını yaptı. 3 ana süreçten bahseden Memiş, Amerika enflasyon verileri, FED faiz kararı nedeniyle piyasaların kendini 75 baz faiz artışına hazırladığını söyledi. Kendi yol haritasından bahseden Memiş, "Ben ve yol arkadaşlarımda dolar ve altın olmadığı için biz TL'de kalmaya devam etmekteyiz. Dolar kurunda 18 seviyesi sınır. Bizim yerine koyacağımızı seviye 17.30. Tam bir yatırım mantığıyla hareket etmekteyiz. Uçan kaçan yok" dedi.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ PİYASALARDA KADER GÜNÜ
Döviz yatırımı yapmak isteyenlere Euro/Dolar paritesi öneren Memiş, Euro/Dolar paritesinin ucuz olduğunu ifade etti. Altında 1770-1790 aralığını takip edileceğini söyleyen Memiş, Çarşamba günü 1795 dolar seviyesine kadar toparlanma olacağını belirtti. Memiş, kendi ön görüsünün ise aşağı yönlü olduğunu söyledi. Şu an bekleme modunda olduğunu vurgulayan İslam Memiş, "Gram altında aşağıda 1020 var yukarıda 1040 seviyesi var. Çarşamba günü pozitif görünüm sürecek. Bu hafta piyasaları Çarşamba öncesi ve Çarşamba sonrası olacak. Çarşamba günü piyasalar için kader tarihi. Ben Ağustos'un sonuna kadar TL'de beklemeyi tercih eden biriyim. 1030 lira seviyesinden gram altın almayı asla tercih etmeyen 18 lira seviyesinden dolar almayı asla terci etmeyen biriyim" diye konuştu.