29 / 04 / 2024

Burdur Belediyesi Toplu Konut Proje ihalesi 30 Mayıs'ta!

Burdur Belediyesi Toplu Konut Proje ihalesi 30 Mayıs'ta!

Burdur Belediyesi Toplu Konut Proje ihalesi 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Ali Orkun Ercengiz, Depremevleri bölgesinde bulunan Memurevleri'nin daha önce yıkıldığını, molozların belediye ekipleri tarafından kaldırıldığını hatırlattı




Burdur Belediyesi, riskli bölge ilan edilen Depremevleri semtinde planlanan toplu konutlar için 30 Mayıs'ta proje ihalesi yapacak Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, Depremevleri bölgesinde bulunan Memurevleri'nin daha önce yıkıldığını, molozların belediye ekipleri tarafından kaldırıldığını hatırlattı. Depremevleri bölgesinin 21 Ekim 2013 tarihli, 2013/5513 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildiğini belirten Ercengiz, buradaki toplu konutların yapım işi için belediye olarak proje ihalesine çıktıklarını kaydetti. 

İhale 30 Mayıs'ta Ercengiz "10.77 hektar alanda yapılacak toplu konutlar için proje ihalesine çıktık. 

İhale 30 Mayıs günü yapılacak. İhale ile kentsel tasarım projesi, jeolojik etüt raporu, hak sahipliği değerlendirme analizi, kentsel tasarım projesi, dönüşüm modeli, mimari proje, fizibilite raporu, 3D görselleme, hak sahipliği uzlaşma süreci, nazım imar planı, uygulama imar planı gibi konular netleşecek" dedi. 

Anket yapılacak Ercengiz proje ihalesinde, alanların sosyal, kültürel durumunun yanı sıra mevcut altyapı ve kullanım durumları, mülkiyet analizlerinin yapılması, nüfusun sosyo ekonomik profilinin tespiti gibi konuların da belirleneceğini söyledi. Ercengiz, bölgede yaşayanların yeniden yerleşimlerine yönelik tercih ve beklentilerinin saptanması amacıyla anket yapılacağını ve bu anket sonuçlarına göre değerlendirme raporları hazırlanacağını ifade etti. 


Milliyet Akdeniz



Geri Dön