Eğitim

Burger King satışa çıktı!

Burger King'in satış konusunu değerlendirdiği ve bu kapsamda bazı potansiyel yatırımcılar ile toplantı halinde olduğu öğrenildi

ABD'nin ikinci büyük hamburger zinciri Burger King'in satış konusunu değerlendirdiği ve bu kapsamda bazı potansiyel yatırımcılar ile toplantı halinde olduğu öğrenildi. Kaynaklar şirketle ilgilenenler arasında 3i Group'un olduğunu belirttiler. İki kuruluş da henüz haber hakkında bir açıklama yapmadılar. Burger King'in piyasa değeri 2.3 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

2.3 milyar dolarlık Burger King, satış için vitrine çıktı

Ekonomik krizde büyük darbe alan ABD´nin ikinci büyük fast food zinciri Burger King yönetimi, şirketin satış konusunu değerlendiriyor.

Özellikle ABD´de artan işsizlikten olumsuz etkilenen şirketin, bazı potansiyel yatırımcılarla satış için görüştüğü belirtiliyor. Burger King ile İngiliz 3i Group´un ilgilenenlerin başında geldiği konuşuluyor. Burger King´in piyasa değerinin 2.3 milyar dolar olduğunu yazan Wall Street Journal (WSJ), şirket yönetiminin birkaç haftadır satışa yönelik toplantılar yaptığına yer verdi. 3i Group´un bünyesinde, Hobbs ve Agent Provocateur gibi markaların bulunduğu ancak ana yiyecek zincirinin ise sadece Çinli Little Sheep markası olduğu ifade edildi. 3i Group´un Burger King´i alarak yiyecek sektöründeki gücünü artırmak istediği iddia edildi.
Hürriyet

ABD´li Burger King´i `İngiliz ajan´ istiyor
Ünlü restoran zinciri Burger King´in yüzde 32´sini kontrol eden yatırımcı grup satış görüşmelerini başlattı. Alıcılar arasında ünlü iç giyim markası Agent Provocateur´ün sahibi İngiliz 3i Group´un adı geçiyor

Hisselerini uluslararası yatırım şirketlerinin kontrol ettiği Amerikalı fast food restoran zinciri Burger King satılıyor. Wall Street Jornal gazetesi rakibi McDonalds´la rekabette oldukça geride kalan, kriz döneminde gelirlerinde düşüş yaşayan ünlü zincirin potansiyel müşterilerle satış görüşmesi yaptığını yazdı. Bunun ardından Burger King´in borsadaki hisseleri yüzde 18 yükseliş kaydetti.

Wall Street Journal´da yayınlanan haberde, ismini açıklamayan bir kaynak ABD´nin ikinci büyük hamburger zinciri Burger King´in satılması ihtimalinin gündemde olduğunu ifade etti. Aynı kaynak, Burger King ile potansiyel alıcılar arasında görüşmeler yapıldığını taliplerden birinin İngiliz yatırım grubu 3i Group Plc olabileceği belirtildi. ABD´de borsada piyasa değeri 2.3 milyar dolar olan Burger King konuyla ilgili olarak açıklama yapılmadı. İngiliz 3i Group ise bu konuda görüşme yahpmadıklarını bildirdi.

Hisseler yüzde 18 yükseldi
Burger King´in sahipleri olan TPG, Bain Capital ve Goldman Sachs, hamburger devini 2002´de 1.5 milyar dolar karşılığında İngiliz içecek şirketi Diego´dan satın almışlardı. Bu şirketler Burger King´in yüzde 32´sine sahip ve şirketin yönetim kurulunda etkili temsilcileri bulunuyor. 2006 yılında halka açılan Burger King´in piyasa değeri 2.26 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Restoran zincirinin 75 ülkede 12 bini aşkın mağazası bulunuyor.

Krizden olumsuz etkilen şirketler arasında yer alan Burger King´in geçen hafta açıkladığı verilere göre, şirket 2010 mali yılında (Haziran 2009-Haziran 2010) satışlarında yüzde 2.3 düşüş yaşadı. Burger King CEO´su John Chidsey geçen hafta yaptığı açıklamada, "Yüksek işsizlik ve kırılan ekonomi satışlarımızın düşmesine neden oldu" dedi. 2010 mali yılında şirketin toplam geliri 2.5 milyar dolar oldu.

Portföyünde `Agent Provocateur´ yer alıyor
Burger King´in talibi olan İngiliz 3i Group tüm dünyada 9.6 milyar dolarlık iş hacmini kontrol ediyor. İngiltere merkezli 3i´nin sahip olduğu şirketler arasında lüks kadın iç giyim perakendecisi Agent Provocateur de (Ajan provokatör) var. Grup ayrıca Avrupalı meyve suyu ve alkolsüz içecek şirketi Refresco ile Çin´de Little Sheep restoran zincirinin de yatırımcısı konumunda bulunuyor.

McDonald´s rekabette arayı açtı
Burger King´in borsadaki hisse performansı bu yıl McDonald´s şirketine göre oldukça kötü durumda. McDonald´s hisseleri yılın ilk ayından bu yana yüzde 18 değer kazanırken, Burger King hisseleri yüzde 10 değer kaybetti. McDonald´s şirketinin hisse başına değeri 72.8 dolar, Burger King´in hisse değeri 18.78 dolar seviyesinde. Burger King´in 75 ülkede 12 bini aşkın mağazası bulunurken, McDonald´s 118´den fazla ülkede 32 binden fazla restoranla hizmet veriyor. Her gün dünyada ortalama 58 milyon insan McDonald´s restoranlarını ziyaret ediyor.
Dünyadaki McDonald´s restoranlarında çalışanların sayısı ise 1.6 milyonu geçiyor. Burger King´in çalışan sayısı ise yaklaşık 42 bin kişi. McDonald´s piyasa değerinde 78.6 milyar doları görürken, Burger King´in ise 2.3 milyar dolar seviyesinde.
Milliyet

İngiliz 3i Group, Burger King'e talip

ABD´nin ikinci büyük hamburger zinciri Burger King, satış konusunu değerlendiriyor. Konuya yakın kaynaklara göre, şirket, bu kapsamda bazı potansiyel yatırımcılarla görüştü. Burger King ile ilgilenenler arasında İngiliz 3i Group´un bulunduğu belirtiliyor.

Her iki şirket de konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Burger King´in piyasa değeri 2.3 milyar dolar (1.8 milyar avro) düzeyinde bulunuyor. Wall Street Journal da yayımladığı haberde, Burger King´in, birkaç haftadır satışına yönelik toplantılar yaptığını yazdı.
Star