04 / 05 / 2024

Burhaniye Belediye binaları kentsel dönüşümle yenileniyor!

Burhaniye Belediye binaları kentsel dönüşümle yenileniyor!

Yeni çıkarılan deprem yönetmeliğine göre hemen her yerde başlayan Kentsel dönüşüm projelerini Burhaniye Belediyesi Belediye mülkü olan yerlerde başlattı.Burhaniye Belediyesi bu alanda yeşil alan oluşturmayı planladı.



Yeni çıkarılan deprem yönetmeliğine göre hemen her yerde başlayan Kentsel dönüşüm projelerini Burhaniye Belediyesi Belediye mülkü olan yerlerde başlattı.


İlk olarak eski belediye binasını yıkarak başlayan Burhaniye Belediyesi bu alanda yeşil alan oluşturmayı planladı. Yine Belediye ye ait olan Pazar yeri karşısında olan Zairecilerin de bulunduğu gıda çarşısında kiracıların tahliye edilmesi ile birlikte yıkım çalışmaları başlatıldı.


Bu işyerlerinin bulunduğu alanda deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapılacak olan işyerlerinin daha modern ve Burhaniye ye yakışır bir şekilde inşa edileceği belirtildi. Kentsel dönüşümün Burhaniye’nin her mahallesinde devam ettiğini belirten vatandaşlar bu alanda nasıl bir yapılaşma yapılacak projesi hazır mı yoksa önce yıkalım sonra yaparız mantığı ile mi hareket edildiği konusunu merak ettiklerini belirterek eski Belediye binası yıkıldı henüz hiçbir çalışma yok sadece otopark olarak kullanılmakta umarız başlatılan bu güzel çalışmalar en kısa sürede yapılarak hizmete sokulur dediler.


Önce Körfez Gazetesi


Geri Dön