28 / 11 / 2024

Burj El Arab'ı gölgede bırakacak lüks otel: Mardan İstanbul Palace

Burj El Arab'ı gölgede bırakacak lüks otel: Mardan İstanbul Palace

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Antalya Aksu'da inşa ettirdiği 24 bin metrekarelik havuzu, 80 bin euroluk antika koltukları, 2 bin 500'er metrekarelik kral daireleri bulunan, Mardan İstanbul Palace oteli Mayıs sonu açılıyor. Sadece çatal bıçak




Bu yaz sezonunda hizmete girmesi planlanan Mardan İstanbul Palace oteli lüksün sınırlarını zorlarken, dünyanın en ihtişamlı oteli olarak gösterilen Burj El Arab'ı da gölgede bırakmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin şu ana kadar yapılan en lüks otellerinin 150 milyon dolara malolan Calista Luxury ve 130 milyon dolara malolan Rixos Premium Belek Oteli olduğu düşünülürse, 400 milyon dolarlık maliyeti olacak Mardan İstanbul Palace'ın Türkiye'de de lüks kavramına yeni bir boyut getirmesi bekleniyor.

Antalya Aksu'da inşa edilen otelde kişi başı bir gecelik oda fiyatlarının 400 dolardan (533 YTL) başlayıp 20 bin euroya kadar yükseleceği öğrenildi. Antalyalı otelciler söz konusu otel sayesinde tüm turistik otellerin fiyat seviyelerinin de yükselmesini bekliyor.

Havuzu dünyada ikinci

500 odalı oteldeki odaların yüzde 70'i 60-70 metrekarelik süitlerden oluşacak. Standart odaların büyüklüğü 45-50 metrekare, dubleks odalar ise 200 metrekare olacak. Ayrıca 100'er metrekare büyüklüğünde 20 villa bulunacak. Dolmabahçe Sarayı örnek alınarak yapılan ana binanın en üst katında 2.500'er metrekarelik kral daireleri yer alacak.

Tam 24 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz bu büyüklüğü ile dünyanın ikinci büyük havuzu olacak. Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy, Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyacak. Bu bölümler aynı zamanda konaklama üniteleri olacak. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak.

Da Vinci köprüsü var

Kayıklar Beşiktaş, Moda, Haydarpaşa benzeri iskelelere yanaşacak. Bu iskelelerde farklı restoranlar bulunacak. Havuzun en iddialı restoranı ise tam ortasındaki Kız Kulesi şeklinde tasarlanan balık restoran olacak. Bu restoranın etrafı 80 metre uzunluğunda bir akvaryumla çevrelenecek. Akvaryum yemek yiyenlerin balıkları ve arkasında da yüzen insanları görebileceği şekilde tasarlandı. Ayrıca otelin ana binasının alt katında da toplam 7 restoran olacak. Sadece restoranlar için alınan çatal-bıçak takımlarına 17 milyon dolar harcandığı söyleniyor.

İç mimari de bir o kadar iddialı. Saray kısmı ve villaların iç mimarisi Zeynep Fadıllıoğlu tarafından yapılıyor. Otelin lobisine Dolmabahçe Sarayı'nın altın yazmalı el işlemeleri, tavan süsleri, hatta sarayın girişindeki altın varaklı büyük merdivenin benzerleri konuluyor. Tüm dekoratif malzemeler tarihi eserlerden seçiliyor. Antikacılar tek tek dolaşılarak Osmanlı dönemini yansıtan koltuklar, aynalar aranıyor. Tek bir antika koltuk için 80 bin euro ödendiği konuşuluyor.

İstanbul Boğazı şeklindeki havuzun iki yakasını birleştiren iki de köprü olacak. Ancak bu köprülerin modern çizgiler taşıyan iki Boğaz Köprüsü şeklinde olması yerine Leonardo Da Vinci'nin Galata Köprüsü için çizdiği proje dikkate alınmış. Söz konusu köprü, Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmemişti. Yaklaşık 550 yıl sonra, ahşap Da Vinci köprüsü Mardan İstanbul Palace'ta hayat bulacak.

Vatan


Geri Dön