Eğitim

Burj Halife'de elektrik kesildi, asansör 124. katta kaldı

Burj Halife'de elektrikler kesilince 15 kişi asansörde 45 dakika boyunca sıkıştı. 124'üncü kattaki 60 kişi paniğe kapıldı

GEÇEN ay dillere destan bir törenle açılan 828 metrelik Burj Dubai'nin 430 metre yükseklikte, 124'üncü kattaki gözlemevi beklenmedik bir biçimde kapandı. Yetkililer kapanma sebebini önce “yoğun ziyaretçi trafiği” olarak açıkladı. Ardından elektrik arızasını sebep gösterdi. Ziyaretçilere göre kabus, 15 turisti aşağıya taşıyan asansörün 118 ile 119'uncu katlar arasında aniden durmasıyla başladı. Küçük bir patlamanın ardından bir çarpma ve cam kırılması sesi duyuldu.

Paralar iade edilecek

Ardından asansör kapısından içeri toz doluştu. Elektrikler kesildi. 15 kişi asansörde 45 dakika boyunca sıkıştı. 124'üncü kattaki 60 kişi de büyük panik yaşadı. Turistler asansör kapılarının zorla açılması ve kabine bir merdiven uzatılmasıyla kurtarıldı. Bilet alanların parasının geri ödeneceği açıklandı. Ancak kule için kilometrelerce uzaktan gelen binlerce turist büyük tepki gösterdi. Burj Dubai, saatte 40 kilometre hız yapan dünyanın en hızlı asansörlerine sahip.