02 / 05 / 2024

Burj Khalifa Dubai Mall'da, Hakan Plastik kullanıldı!

Burj Khalifa Dubai Mall'da, Hakan Plastik kullanıldı!

Türkiye'nin ilk ve tek polipropilen koruge altyapı boru ve ek parçaları üreticisi olan Hakan Plastik Avrupa'nın öncü boru sistemleri üreticisi, 66 ülkeye ihracat yapıyor. Ürünleri dünyanın en yüksek binası Burj Khalîfa Dubai Mall'da da kullanıldı



1965'ten bu yana altyapı, üstyapı ve tarımsal kullanım amaçlı plastik boru ve ek parçaları üreten Hakan Plastik, bugün Avrupa'nın öncü boru sistemleri üreticisi konumunda. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metrekare açık, 40 bin metrekare kapalı, toplam 120 bin metrekare üzerine kurulu modern üretim tesislerinde, altyapı, üstyapı ve tarımsal kategorilerinde plastik boru ve ek parçaları üretimi yapıyor. Yıllık üretim kapasitesi 110 bin ton Türkiye'nin ilk sessiz atık su boru ve ek parçaları ile ilk polipropilen koruge altyapı borularını üreten şirketi, üretiminin yüzde 30'unu 66 ülkeye ihraç ediyor. Avrupa ve Ortadoğu'nun pek çok ülkesine yoğun ihracatı var. Bu pazarlara ek olarak, Amerika ve Asya pazarlarında da etkili olmaya başlayan Hakan Plastik Vietnam ve Sri Lanka'da bu doğrultuda çalışmalara hız verdi. Bir çok toplu konut, hastane, otel, iş ve alışveriş merkezi Drajelerinde yer alan Hakan Plastik'in ürünleri dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa Dubai Mall'da da kullanıldı.
 
KONUT VE ALTYAPIDA VAZGEÇİLMEZ İKİ ÜRÜN

Mineral takviyeli polipropilenden yapılmış yüksek kaliteli, ses geçirmeyen atık su boru sistemine sahip olan Silenta, konut ve rezidans projelerinin vazgeçilmezi haline geldi. Hakan Plastik aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek polipropilen koruge altyapı boru ve ek parçaları üreticisi. 65 derecelik ısıya dayanıklı ve uzun ömürlü PP Koruge altyapı boruları da yağmur, kanalizasyon, sanayi ve evsel atık suların uzaklaştırılması ve toprak zemin sularının taşınması gibi altyapı projeleri için vazgeçilmez bir ürün.

HAKAN PLASTİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZAFER KARADENİZ:
"KÜLLERİMİZDEN ADETA YENİDEN DOĞDUK"
"1965 yılında Bayrampaşa'da kurulan şirketimizde, ilk olarak panjurlar, kablo kanalları, yoğurt kaseleri, mutfak eşyaları üretimi yapılıyordu. Sonraki yıllarda plastik sektöründe büyüyerek Esenyurt'ta 14 bin metrekare kapalı alan üzerine modern bir tesis inşa ettik. Ne yazık ki bu tesis 3 Kasım 2001 tarihinde tamamen yandı. Bu bizim için büyük bir travmaydı. Böyle bir kayıp ve yıkım yaşadıktan sonra, eskisinden daha büyük ve sağlam adımlarla geri dönmeyi başarabildik. Adeta yeniden doğduk. Fabrikamızı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne taşıdık. Bizimle birlikte çalışanlarımızın büyük çoğunluğu da Çerkezköy'e taşındı. Bu çalışanlarımızın bize olan güveni ve sadakatinin resmidir aynı zamanda.


Geri Dön