28 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadı'nın alanı Kültürpark'a dahil edilecek!

Bursa Atatürk Stadı'nın alanı Kültürpark'a dahil edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içindeki havuzda kullanılmak üzere yurt dışından getirtilen 'Suda yürüme toplarının' ilk denemesi yapıldı. Belediye Başkanı Altepe, Kültürpark 'ın şehrin en önemli cazibe ve etkinlik merkezi olduğunu belir



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültürpark 'ın geçmiş yıllarda şehrin en önemli cazibe ve etkinlik merkezi olduğunu belirtti.

Kültürpark 'ın yeniden eski canlılığına kavuşması, Bursa halkının buradan daha fazla istifade etmesi ve daha güzel vakit geçirmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak buraya büyük önem verdiklerini ifade eden Altepe, 'Hedefimiz, Bursa için büyük bir öneme sahip Kültürpark 'ın hem yazın hem de kışın canlı olarak kullanması' dedi.

Altepe, bu çerçevede park içindeki havuzun bin 100 metre kare alandaki bölümünde kullanılmak üzere yurt dışından 'Suda yürüme topları' getirttiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız içine girdikleri bu toplarla suda büyük eğlenceler yaşayacaklar, hoş vakit geçirecekler. Suyun üzerinde yürüyerek, koşarak birbirleriyle yarışabilecekler. Enerjilerini burada harcayabilecekler. Su topları Kültürpark 'a da ayrı bir hava da getirmiş olacak. Kişi içine girdiğinde hava ile doldurulan su topunda 1 saat kalabiliyor. Ancak burada 15 dakika olacak. Top, güvenlik açısından da sahile bağlı bir şekilde hareket edecek. Amacımız burada gençlerimizin, çocuklarımızın cıvıl cıvıl bir şekilde eğlenmeleri, oynamaları. Genellikle bu tür uygulamalar özel sektör tarafından yapılıyor. Ancak biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye 'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 60 adet olarak getirttiğimiz su topları gelecek haftadan itibaren havuzda kullanılmaya başlanacak.'

Recep Altepe, Kültürpark içindeki eski nikah dairesinin altında bulunan süs havuzu için de 8 adet çarpışan bot getirttiklerini, bunların da önümüzdeki haftadan itibaren faaliyete geçeceğini bildirdi.

KIşž AYLARINDA PATEN PİSTİ OLACAK

Su toplarının bulunduğunu havuzun kış aylarında da paten pisti olarak kullanılacağını belirten Altepe, şöyle devam etti:

'Kış ayının yoğun geçtiği bir dönemde mahalle arasındaki çocukları buz parçalarının üzerinde kayarken görmüştük. Biz de bunu düzenli bir şekilde Bursa 'ya kazandıralım istedik. Bu kapsamda yola çıkarak yazın su aktivitelerinin yapıldığı bu havuzu kışın buz pateni pisti olarak kullanmayı düşündük. Havuzun üzerine kuracağımız bir ahşap platformla burayı yükseltiyoruz. Kışın ahşap platform üzerinde buz pateni pisti bulunacak. Ayrıca alanda izleyiciler için tribün, soyunma odaları ve kafeterya da yer alacak. Yazın su aktiviteleri, kışın da buz pisti olarak hizmet verecek bu havuz çok yönlü kullanılmış olacak. Amacımız yaz ve kış burada etkinlik olsun, insanlar Kültürpark 'ı daha fazla kullansınlar.'

ATATÜRK STADI 'NIN BULUNDUĞU ALAN KÜLTÜRPARK 'A DAHİL EDİLECEK

Recep Altepe, Veledrom Mahallesi 'ndeki yeni stadyum inşaatının tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadı 'nın yıkılacağını belirterek, alanın Kültürpark 'a dahil edileceğini ve böylelikle Kültürpark 'ın daha da büyüyerek Bursalılara hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

AA


Geri Dön