27 / 04 / 2024

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?


Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.


İrgil, sorularının T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını talep etti.


İrgil'in önergesi; Bursa'da açılmak istenen Batı OSB'ye ilişkin 22.12.2015 tarihinde verdiğimiz soru önergesinde, 16.02.2016 tarihinde verdiğiniz yanıtlara göre;


"Bursa ilimizde yer alan OSB'lerde 743 adet boş parsel mevcuttur. Boş parsellerin çoğunluğu yeni kurulan ve planlaması devam eden, parsel tahsis aşamasına gelmeyen OSB'lerde bulunmaktadır." ve "Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda 19/01/1992 tarihinde onaylı ve halen yürürlükte bulunan Bursa 2020 yılı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında OSB alanının yüzde 65'i diğer tarım alanı statüsünde, yüzde 35'i ise tarımsal niteliği korunacak alan içinde kalmaktadır." denmiştir.


Bu bağlamda;


1. 743 adet boş parsel kaç hektarlık alanı kapsamaktadır?


2. Batı OSB'nin tarım alanı olduğu Bakanlığınız tarafından doğrulandığına göre, Batı OSB'nin kurulmak istendiği bu alan 5403 Sayılı Toprak ve Arazi Kullanım Kanununa göre mutlak kuru tarım arazileri ve DSİ'nin sulama proje sahası içindedir. Bakanlığınız bu kanunu hiçe mi saymaktadır?


3. Tarım alanlarının yok olmayacağı varsayımı üzerinden organize sanayi bölgesi kurmak doğru mudur? Tarım alanlarının yok olmayacağının garantisi nedir?




Geri Dön