01 / 05 / 2024

Bursa Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi yıl sonunda açılacak!

Bursa Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi yıl sonunda açılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan "Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi"nin yıl sonuna kadar açılacağı bildirildi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yüzde 95’i biten merkez inşaatını ziyaret ederek, yetkililerden



Çocukların deney yaparak, maketleri yakından inceleyip, görerek öğrenecekleri bir merkezi Bursa’ya kazandırmış olacaklarını ifade eden Keskin, Yıldırım’da birbirinden farklı onlarca proje uyguladıklarını, ancak merkezin ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre, çocukların görerek öğrendiklerini akıllarında daha kolay tuttuğunu belirten Keskin, "Benim de eğitimci olmam nedeniyle eğitimle ilgili konularda daha hassas, daha yapıcı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi ile çocuklarımız derslerinde teorik olarak gördüğü doğa olaylarını, bilim gerçeklerini, birebir maketlere mekanik olarak uyarlanan düzeneklerde görme imkanı bulacaklar" dedi.

İçinde dev maketler, deney araçları ve gökevi bölümü bulunan merkezde Bursa’nın kuruluşundan günümüze kadar tarihi olaylar, tanınmış kişiler, kronoloji dahilinde sesli ve görüntülü olarak izlenebilecek.

Gökevinde öğrenciler ayrıca, uzay bilimleri, gezegenler, güneş sistemi gibi bilgileri, film gösterileri eşliğinde izlerken ses efektleri ile kendilerini uzaydaymış gibi hissedecek.

Öğrenciler, dev maketlerde yanardağ patlaması, deprem gibi doğa olaylarını uygulamalı inceleyebilecek.
AA


Geri Dön