Genel

Bursa Damlakent Sitesi'nde 285 bin TL'ye dubleks! İcradan!

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Mudanya İlçesi, Bademli Mahallesi, 1236 parselde yer alan 23 bin 899 metrekare alanlı 3 er katlı 35 adet betonarme villa ve bir adet sosyal tesis ve bahçesi içerisinde 28 nolu dubleks konutu satışa sunuyor

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü

Dosya No : 2010 - 482 Talimat

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.

TAPU KAYITLARI:

Bursa ili, Mudanya ilçesi, Bademli Mah. 1236 parsel, yüz ölçüm :23.899,2i m2, arsa pay payda:66 / 2390, ana taşınmaz nitelik: 3 er katlı 35 adet betonarme villa ve bir adet sosyal tesis ve bahçesi, 28 nolu bağımsız bölüm, bağımsız bölüm nitelik:dubleks konut vasfındaki taşınmaz

İmar Durumu :

Satış konusu taşınmaz için Mudanya Belediyesi'nin 16.02.2010 tarih 327 sayılı yazısında taşınmazın. Bademli çukurkoru Mevkiinde mevzi uygulama imar planı yapılmış ve konut alanında kalmakta olduğu, KAKS:0.30, H=6,50 m, Ön bahçe:5.00m, Yan bahçe 3.00 m yapılaşma izni olup, parseldeki mevcut yapıların imar mevzuatı gereğince ruhsatlı ve iskana tahsisli yapılardır.satış konusu bina 6,50 m yükseklikte bodrumla ve çatı katı ile birlikte 3,5 katlı villa inşaatı yapılmıştır.

Hali hazır durumu: Satış konusu taşınmazın fiili adresi; Bademli mah. Eski Mudanya Cad. No: 187/28 Damlakent sitesi Bademli-Mudanya'dır. Villanın çevre düzenlemesi yapılmış, dış cephesi suni taş ile kaplanmıştır.Bütün katların elektrik kabloları yapılmış, alçı sıva üzerine saten boya olarak iç boyalan yapılmış, yer döşemelerinin beton şapı yapılmıştır. Binanın tüm katlarının pencere doğramaları PVC olarak takılmış ısıcam olarak camlan yapılmıştır.Siteye ait sosyal tesis bulunmakta olup ancak kıymet takdir işlem tarihinde tamamlanmadığı görülmüştür.

Bodrum Kat; Genişçe bir salon bulunmakta olup yerleri henüz betondur.Herhangi bir kaplama yapılmamıştır. Bu bölüme yol tarafından giriş için çelik kapı bulunmaktadır.Bir adette müştemilat olarak kullanılabilecek bir oda bulunmaktadır. Burası da henüz tamamlanmamıştır.Alçı sıvası yapılmıştır.Bodrum katta bulunan banyoda klozet, lavabo ve buraya kapısı açılan karanlık bir oda bulunmaktadır.Banyonun yer ve duvarı seramik kaplanmıştır. Bodrum kattan da üst katlara çıkış merdiveni bulunmakta olup bütün merdivenler mermer kaplıdır. Bu katın alanı brüt 70 m2, net 55 m2 dir.

Zemin Kat; Bu katta geniş bir salon,bir adet mutfak bölümü, tuvalet bölümü ve genişçe bir teras mevcuttur. Salon tabanının şapı atılmış kaplaması yapılmamıştır.Mutfak yerlerinin şapı yapılmış kaplaması yapılmamıştır. Salon bölümünde şömine yapılmıştır. Bu katında alçı sıva üzerine saten boyası yapılmış elektrik priz ve anahtarlan takılmamıştır. Bu katta bulunan wc'nin yer ve duvar seramik kaplaması yapılmıştır.Bu kattan bulunan bina girişinin çelik kapısı yıpranmış ve montajı geçici olarak yapıldığı görülmüştür. Terasların yer döşemeleri seramik kaplaması ile krom korkuluk yapılmıştır. Bir adet de Kıymet takdir tarihinde henüz tamamlanmadığı tespit olunan antre mevcuttur.. Bu katın alanı brüt 100 m2, net 80 m2' dir.

1. Normal Kat; Bu katta üç oda, banyo-tuvalet bir arada olup geniş bir balkonda bulunmaktadır.Odanın bir tanesinde ayrıca ebeveyn banyosu ve balkon bulunmaktadır.Bu katında duvarlarının banyo-wc hariç alçı sıvalan ve boyası yapılmıştır.Oda tabanlarının şapı yapılmış kaplaması yapılmamıştır. Bu katın alanı brüt 80 m2,net 65 m2 dir.

çatı Katı: çatı arasında 15 m2'lik çatı bolümü lambri ahşap kaplı antre ve iki oda bulunmakta sadece alçı sıvası yapılmıştır. Önünde 6.00 m2 teras bulunmaktadır. Muhammen bedeli 285 .000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır. İİK 127.Mad.Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 19 - 07 - 2011 tarihinde , saat 14:00 — 14:10 arasında Mudanya İcra Müdürlüğü'nde (Yeni Belediye İş Merkezi Kat:5 Mudanya) İkinci satış günü: 29 - 07 -2011 tarihinde aynı yer ve saatte,

Satış şartları:

1- Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.
İhale damga vergisi, tapu harç ve masraftan ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010 - 482 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur. (İİK m. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
B.: 38930     www.bik.gov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com