28 / 04 / 2024

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda imalat çalışmalarına başlandı!

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda imalat çalışmalarına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi için hayata geçirilen projede imalat çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak. 



 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın yapılması amacıyla projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı' tarafından inşa edilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın Mudanya yolu üzerindeki imalatlarına başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, çalışma süresince trafik akışının kesintiye uğramaması için gerekli tedbirleri aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile özellikle koronavirüs sürecinde Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’nde kesintisiz ulaşımın sağlanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nda çalışmalar Mudanya yolunda devam edecek. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı nda imalat çalışmalarına başlandı!

UKOME Kurulu, 27 Eylül Pazartesi (BUGÜN) saat 15.00’da başlayacak çalışmalarla ilgili yeni kararlar aldı. Buna göre; Bursa  - Mudanya gidiş yönünde; Mudanya Yolu Caddesi trafik akışı, Bursaray Emek İstasyonu ile Otoyol girişi arasında servis yoluna alınacak, trafik akışı Bursa Mudanya aksında servis yolu üzerinden sağlanacak. Mevcut yaya üstgeçidi inşaat çalışmaları sebebiyle kaldırılmış olup, yaya geçişleri sahada oluşturulan hemzemin sinyalize yaya geçidi ile yapılacak. Bursaray Emek İstasyonu ile Otoyol girişi arasında trafik akışının aksatılmaması amacıyla, Emek Fatih Sultan Mehmet ve Geçit mahalleleri sınırları içerisinde bulunan Şht. Kom. Er Ramazan Okur Cad, 21. Çiçek Sokak, Alev Sokak, Gürel Sokak ve 7. Akar Sokağın oluşturulan servis yoluna giriş ve çıkışları kapatılacak olup, bölgeye giriş ve çıkışlar Genç Osman Caddesi ve 329. Sokak üzerinden sağlanacak. Mudanya Yolu üzerinde bulunan Sanayi Caddesi 4 (D0732 ) otobüs durağı, servis yolu üzerinde 329. Sokak öncesinde oluşturulacak geçici durak noktasına taşınacak. Toplu taşıma hatlarına yönelik hat değişiklikleri Büyükşehir Belediyesi’nin sitesi üzerinden açıklanacak.

Bursa’nın raylı sistem ağını, Geçit, YHT Bursa İstasyonu ve Bursa Şehir Hastanesine uzatarak, vatandaşların bu konumlara daha konforlu, daha güvenli ve daha hızlı ulaşması sağlayacak çalışmalar, bölgedeki ulaşım altyapısının olumsuz etkilenmemesi için etaplar halinde yapılacak. Diğer etaplara yönelik ek olarak yapılacaktır.

Çalışmalar dahilinde trafik akışında oluşabilecek aksaklıkların en aza indirilebilmesi için sürücülerin çalışmalar kapsamında belirlenen servis yollarında trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, mümkün oldukça çalışma bölgesi dışında alternatif koridorları tercih etmeleri büyük öneme sahip. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro ihalesine Danıştay'dan iptal kararı!


Geri Dön