30 / 09 / 2024

Bursa Gülbahçe Mahallesi meydana kavuşuyor!

Bursa Gülbahçe Mahallesi meydana kavuşuyor!

Gülbahçe Mahallesi Şar Sokak' ta kamulaştırma işlemleri tamamlanan biri iki, diğeri 4 katlı iki bina, Başkan Mustafa Dündar, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle yıkıldı....





Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, her mahalleye bir meydan kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarına devam ediyor. 


Gülbahçe Mahallesi Şar Sokakta kamulaştırma işlemleri tamamlanan biri iki, diğeri 4 katlı iki bina, Başkan Mustafa Dündar, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle yıkıldı. 


Mustafa Dündar, şunları dile getirdi: “Osmangazi’ye nefes aldıracak bu çalışmalar, aynı zamanda kentsel dönüşümün de birer parçası. Çarpık yapılaşma nedeniyle oldukça sıkışık bir yerleşime sahip Osmangazi’de, boş alan bulmak neredeyse imkansız. Ne yazık ki bir yerleri yıkmadan bu hizmetleri yapmamız mümkün değil.”

Osmangazi’nin her mahallesine hizmet götürdüklerini, ilçede adım atmadıkları sokak kalmadığını ifade eden Dündar, şöyle devam etti: “Gülbahçe mahallemizde de, yaklaşık 300 metrekarelik bir kamulaştırma gerçekleştirdik. Bu bölgelerimiz sıkışık bölgeler. Kaçak ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu, yeşil alan ve meydanların bulunmadığı yerler. Kamulaştırma sonucu elde ettiğimiz bu yerde, yeni bir yeşil alan oluşturacağız. Mahallemize nefes aldıracak küçükte olsa bir meydan yapacağız. Bunlar, aynı zamanda Osmangazi’deki kentsel dönüşümün de birer parçası. İki konutun kamulaştırılması ile elde edilen bu alanda, mahalle halkının bir araya gelebileceği, çocuklarımızın eğlenebileceği küçükte olsa bir meydan, yeşil alan oluşturacağız. Gülbahçe’de yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”


Cihan



Geri Dön