Genel

Bursa Hasevler Sitesi'nde 950 bin TL'ye! İcradan!

Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Mudanya İlçesi, Müsel Köyü, 1476 parselde yer alan 19 bin 635 metrekare alan üzerine kurulu Hasevler Sitesi içerisinde bodrum+zemin kat+normal katlı 13091 19635 arsa paylı 7 nolu konutu satışa sunuyor

Mudanya İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü

Dosya No : 2011 - 210 Talimat

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA tL NI

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.
TAPU KAYDI: Bursa İli Mudanya İlçesi Mürsel köyü, 1476 parsel, 19.635,00 m2 yüzölçümlü , altı adet üç katlı betonarme konut ve arsası nitelikli taşınmazda , bodrum - zemin - normal katlı, 13091 19635 arsa paylı, 7 nolu bağımsız bölüm - konut vasıflı taşınmaz. İmar Durumu : Satış konusu taşınmaz imar planı içinde 1 / 1000 ölçekli imar uygulaması yapılmış halende üzerinde bodrumla birlikte 3 katlı ruhsatlı villalar bulunmaktadır. Kıymet takdir bilirkişi raporunda, Mudanya Belediyesinde bulunan uygulama imar planının incelenmesi sonucunda taşınmazın imar durumunun, ayrık nizam 2 kat ve maksimum 6,50 m. yüksekliğinde, ön bahçe mesafeleri 5.00 m. , yan bahçe 3.00 m. olarak yapı yapmaya müsaadeli olup , KAKS"ı da 0.30 olduğunun görüldüğü belirtilmiştir.

Hali hazır durumu : Satışa konu villanın fiili adresi; Bademli mahallesi Eğitim cad. Hasevler sitesi No: 44/7 Mudanya dır. Villa benzer tipte yapılmış villalardan oluşan sitenin İçinde bulunmakta olup sitenin bahçe düzenlemesi iyi şekilde yapılmıştır. Aynı zamanda villanın kendi bahçesi çok güzel bir şekilde ayrıca düzenlenmiştir. Kıymet takdir işlem tarihinde kullanılmakla olduğu tespit edilmiştir. Bina bodrum kat, zemin kat, normal katlardan oluşmaktadır. Bina ana giriş kapısı özel olup 1. sınıf ahşaptan kaliteli ve göbekli bir kapıdır. Bina dış cephesinde özel işlemeli motif dekorlar bulunmaktadır. Bina girişi önündeki merdivenler mermer kaplıdır. Bahçe düzenlemesinin altında bulunan kapalı uzun bir garaj olup buradan binaya ulaşılabilmektedir. Binanın bodrum katı brüt olarak 110 m2 , Zemin katı 120 m2 , normal katta 110 m2 olmak üzere toplam 340 m2 olup , bina net olarak toplam 310 m2 dir. Dış kapı büyük ahşap kapı, iç kapılar ahşap mobilya kapı, pencere doğramaları pvc doğramadır.

Bodrum kat: Bodrum kata içeriden inen merdiven bulunmakta olup yüzeyi 1. sınıf ahşap kaplıdır. Bu katta büyük bir salon, salonun giriş bölümünde mutfak nişi, I adet uzunca bir tezgah ve yer döşemesi seramik olan çamaşır odası, salon yerlerinin tamamı doğal taş görünümlü seramik kaplı olup bu bölümün bir kenarında yüzme havuzu bulunmaktadır. Tavanında spot aydınlatmalar bulunmaktadır. Bu katta sauna, duş bölümü , wc bölümü bulunmaktadır. Wc ve duş bölümünün yerleri ve duvarı seramik kaplıdır. Diğer iç duvarlar saten boyalıdır. Mutfak nişinin tezgahı çimsa malzemeden yapılmış, tezgah altında kaliteli ahşap mutfak dolabı bulunmaktadır.

Zemin Kat: Giriş holü ve mutfak tabanı mermer kaplıdır. Salonun yerleri I. sınıf ahşap parke kaplıdır. Holden salona girişte kapı bulunmamakta olup holden salona girildikten sonra üç basamakla alt kademeye inilmektedir. İç duvarları saten boyalıdır. Salonun önünde geniş bir teras bulunmakta olup yerleri mermer kaplıdır. Salonda şömine bulunmaktadır. Bu katta bulunan odanın yerleri hah kaplı olup odadan direk bahçede bulunan terasa çıkılmaktadır. Mutfak tezgahı mermer olup tezgah üzeri kaliteli seramik ve kaliteli mutfak dolabı bulunmaktadır. Mutfağın ortasında amerikan tipi tezgahı olup ocak bulunmaktadır. Wc de yer ahşap duvarlar 1 .sınıf seramik kaplıdır. Modifiye konsol lavabo ve klozet bulunmaktadır. İç kapılar mobilya kapıdır. Wcnin yer ve duvarları seramik kaplıdır. İç duvarlar saten boyalıdır. Üst kata çıkan merdivenler de 1 . sınıf ahşap kaplı , merdiven korkuluğu perforje olup 1 .sınıf ahşap küpeşte konulmuştur.

Normal Kat: Bu katta merdivenden çıkışta geniş bir antre olup salon ile antre arasında kapı bulunmamaktadır. Salon önünde L şeklinde bir teras olup terasın uç kısımlarında dere taşından yerleri dekor olarak dizayn edilmiş-olup arka kısımları suya dayanıklı ahşap kaplıdır. Yatak odasında ebeveyn banyosu , ve soyunma bölümü bulunmaktadır. Ebeveyn banyosunun yer ve duvarı I. sınıf seramik kaplıdır. Banyoda jakuzi, ayrı bir duş bölümü, klozet bulunmaktadır. Oda da fransız balkonu bulunmaktadır. Diğer yatak odası içinde de ebeveyn banyosu bulunmakta olup duş kabini, klozet ve modifiye lavabo bulunmaktadır. Yer ve duvarı I. sınıf seramik kaplıdır. Bu odada balkon bulunmaktadır.

Muhammen bedeli 950.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır. İİK 127.Mad. Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri:
Birinci satış günü 17.05.2011 tarihinde saat 14:30 14:40 arasında Mudanya İcra Müdürlüğü'nde (Yeni Belediye İş Merkezi Kat:5 Mudanya)
İkinci satış günü: 27.05.2011 tarihinde aynı yer ve saatte,

Satış Şartları:

1- Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rilçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 m bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.
İhale damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.V. ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarım özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdın aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme Tiâcet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011-210 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.
(İİK. m. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
B.: 20060 www.bik.gov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com