Kentsel Dönüşüm

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Osmangazi Belediyesi’nin uzun vadeli kentsel dönüşüm çalışmasına başlangıç olarak kabul ettiği Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.


Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Bursa’daki en eski yerleşim merkezi Hisar içinin uzun vadeli bir planlama ile tescilli binaların yeni fonksiyonlarla hayat bulduğu, mevcut binaların da cephelerinin iyileştirilerek siluetin güzelleştirildiği bir mekana dönüşeceğini söyledi. Üniversite işbirliği ile yürüttükleri Oruçbey cephe sağlıklaştırma projesi ile Hisar Arkeopark’a giden aksın da iyileştirileceğini, tamiri zor olan ve sahiplerinin satmak istedikleri evlerin kamulaştırılarak veya mal sahipleri ile anlaşılarak yeniden inşa edileceğini, bölgenin tarihi şehir kimliğinin ön plana çıkarılacağını belirtti.


Oruçbey Caddesi’nde araç trafiğini sınırlamayı düşündüklerini anlatan Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, Hisar içinde kademe kademe uygulamaya alınacak imar planları ile küçük meydanların, yeni fonksiyon verilmiş binaların oluşturularak tarihi kimliğin muhafazasına çalışacaklarını bildirdi.


Oruçbey Caddesi sakinleri de mahallelerindeki en büyük sıkıntının Bursa’nın ve Güney Marmara’nın sağlık hizmetinin büyük kısmını karşılayan Devlet ve Onkoloji hastanelerine Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’den gelen hasta ve yakınlarının getirdiği araç trafiği olduğuna dikkat çekerek, "Biz Sabah saatlerinde araçlarımızla ve yaya olarak mahallemizden çıkamıyoruz. Yayalaştırma çalışması neticesinde belli bir park bölgesinden evimize yürüyerek gelebiliriz. Veya elektronik dubalar ile sadece sokak sakinlerinin giriş çıkış yaptıkları bir trafik düzenine uyarız. Ancak 10 yıldan önce kaldırılması mümkün olmayan hastanelere gelenlerin otopark meselesini öncelikle çözmeniz gerekiyor. Bunun için Gece Mahallesi’nin üst tarafındaki kışlada en az 80 araçlık otopark alanı boş duruyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Tophane yamaçlarında kalan Yıldız Kahve altında yürüyen merpenler yapmak gerekiyor. Bu atıl olan alanın düzenlemesi ile kışlaya araç girişi sağlanırsa, Hisar içini hasta yakınlarının otopark kullanımından kurtarırsınız. Hisar içerisinde düzenleme yapmak için önce hastanenin araç trafiğinden kurtulmak lazım" dediler.


Hisar Arkeopark olarak etrafı kamulaştırılarak açılan alanda, şu anda ziyaret edilecek tarihi bir unsur bulunmadığını hatırlatan Oruçbey Caddesi sakinleri, "Bu arkeoparkta yer altından çıkan 2 bin yıllık mozaikler Yeşil Türk İslam Eserleri Müzesi’nde tutuluyor. Bunları alanda sergileme imkanını Kültür Bakanlığı’ndan alabilirseniz, bölgede açık hava müzesi tarzında bir oluşum sağlanır. Hastaneye gelenlerin otopark meselesini de çözerek cephe sağlıklaştırmasına başlanabilir. Bunun dışında çok büyük bir kaos oluşur" diye konuştular.


Osmangazi Mahallesi sakinleri, ayrıca Satı ve Oruçbey caddelerinde satılık olan binaların mal sahipleri ile anlaşılarak kamulaştırmanın sağlıklaştırma çalışmasında ön adım olacağını söylediler. Hisar içi dönüşümüne sıcak bakan hane sahipleri, ortak akıl ile hareket edip kendilerini dinleyen belediye yetkililerine teşekkür etti.


Milliyet 


Haber Bursa Kent'te şu şekilde yer aldı


Osmangazi ilçesinde Bursa'nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Osmangazi Belediyesinin uzun vadeli kentsel dönüşüm çalışmasına başlangıç olarak kabul ettiği Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 


TARİHİ ŞEHİR

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Bursa'daki en eski yerleşim merkezi Hisar içinin uzun vadeli bir planlama ile tescilli binaların yeni fonksiyonlarla hayat bulduğu, mevcut binaların da cephelerinin iyileştirilerek silüetin güzelleştirildiği bir mekana dönüşeceğini söyledi. Üniversite işbirliği ile yürüttükleri Oruçbey cephe sağlıklaştırma projesi ile Hisar Arkeopark'a giden aksın da iyileştirileceğini, tamiri zor olan ve sahiplerinin satmak istedikleri evlerin kamulaştırılarak veya mal sahipleri ile anlaşılarak yeniden inşa edileceğini, bölgenin tarihi şehir kimliğinin ön plana çıkarılacağını belirtti. 


Oruçbey Caddesi'nde araç trafiğini sınırlamayı düşündüklerini anlatan Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, Hisar içinde kademe kademe uygulamaya alınacak imar planları ile küçük meydanların, yeni fonksiyon verilmiş binaların oluşturularak tarihi kimliğin muhafazasına çalışacaklarını bildirdi.


Bursa Kent 


Haber Bursa'da Meydan'da şu şekilde yer aldı


Osmangazi ilçesinde Bursa'nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Osmangazi Belediyesi'nin uzun vadeli kentsel dönüşüm çalışmasına başlangıç olarak kabul ettiği Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Bursa'daki en eski yerleşim merkezi Hisar içinin uzun vadeli bir planlama ile tescilli binaların yeni fonksiyonlarla hayat bulduğu, mevcut binaların da cephelerinin iyileştirilerek siluetin giizelleştirildiği bir mekana dönüşeceğini söyledi. Üniversite işbirliği ile yürüttükleri Oruçbey cephe sağlıklaştırma projesi ile Hisar Arkeopark'a giden aksın da iyileştirileceğini, tamiri zor olan ve sahiplerinin satmak istedikleri evlerin kamulaştırılarak veya mal sahipleri ile anlaşılarak yeniden inşa edileceğini, bölgenin tarihi şehir kimliğinin ön plana çıkarılacağını belirtti.Oruçbey Caddesi'nde araç trafiğini sınırlamayı düşündüklerini anlatan Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, Hisar içinde kademe kademe uygulamaya alınacak imar planlan ile küçük meydanların, yeni fonksiyon verilmiş binaların oluşturularak tarihi kimliğin muhafazasına çalışacaklarını bildirdi. Hisar Arkeopark olarak etrafı kamulaştırılarak açılan alanda, başlıyor şu anda ziyaret edilecek tarihi bir unsur bulunmadığını hatırlatan Oruçbey Caddesi sakinleri, "Bu arkeoparkta yer altından çıkan 2 bin yıllık mozaikler Yeşil Türk İslam Eserleri Müzesi'nde tutuluyor. Bunları alanda sergileme imkanını Kültür Bakanlığı'ndan alabilirseniz, bölgede açık hava müzesi tarzında bir oluşum sağlanır. 


Hastaneye gelenlerin otopark meselesini de çözerek cephe sağlıklaştırmasına başlanabilir. Bunun dışında çok büyük bir kaos oluşur" diye konuştular. 


Bursa'da Meydan