21 / 05 / 2024

Bursa Kaplıkaya Cazibe Merkezi açıldı!

Bursa Kaplıkaya Cazibe Merkezi açıldı!

Yıldırım Belediyesi fiziki ve sosyal projeleri ile Türkiye'de birçok belediyeye rol model olmaya devam ediyor. Yıldırım'ın çehresini değiştiren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve ekibi, Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile Bursa'ya yeni bir değer kattı



İlk etabı geçtiğimiz yıllarda tamamlanan ve Minia Yıldırım, Haydar Aliyev Parkı, Masal Bahçesi gibi sosyal donatı alanlarından oluşan Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin 2'nci etabı da tamamlanarak Bursalıların hizmetine girdi. İçinde Türkiye'nin en büyük skate parkından, farklı cinsten balıklann yer aldığı dev akvaryumlara, çay bahçelerinden ücretsiz spor ve piknik alanlarına, seyir teraslarından butik otele, anfitiyatrodan balık tutma göletine kadar birçok sosyal donatı alanına sahip olan Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Bursa'nın gözbebeği projelerinden biri.

AÇILIŞA İLGİ YOĞUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç başta olmak üzere Abşeron Valisi Zakir Falaçov, Bursa Valisi Sahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Ali Kul, Mehmet Tunçak, Altan Karapaşaoğlu, Hayrettin Çakmak ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi. Türk halk müziği sanatçısı Engin Sezer'in konseriyle başlayan açılış töreni, Yıldırım Belediyesi Mehteran Takımı ve Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu'nun Bursa yöresi halk oyunu gösterisi ile devam etti.

ÖNCÜ PROJELERİNDEN BİRİ ...

Açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, özverili bir çalışmanın eseri olan Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin tüm Bursa'ya hitap edeceğini belirterek, "Su ve yeşilin öncelenerek planlandığı Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Bursa'nın yükselen değerleri arasındaki yerini alacak. İçinde bulunan dev akvaryum, seyir terasları, düzlem havuzu, Haydar Aliyev Parkı, Minia Yıldırım'ı, restoranları, skate parkı, balık tutma göleti ile vatandaşlarımızın aileleriyle güzel vakit geçirebilecekleri bir sosyal donatı alanı oldu. Kaplıkaya Cazibe Merkezi sadece Bursa'mızın değil ülkemizin öncü projelerinden biri olacak. Her yaptığımız projemizde olduğu gibi bu projemizde de üstün bir emeğin, özverinin eseri var. Ben yok biz varız anlayışı ile her geçen gün yeni bir projemizi Yıldırımlılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Amacımız daha modern daha çağdaş bir Yıldırım profili yaratmak. Buranın yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Sahabettin Harput ise yaptıkları konuşmada, Başkan Keskin ve ekibini tebrik ederek, Yıldırım'ın kabuğunu kırıp ilerlediğine, Bursa'nın batısı kadar doğusunun da Başkan Keskin ve ekibi sayesinde geliştiğine dikkat çekti.
Capital/Global Bursa


Geri Dön