01 / 05 / 2024

Bursa Korupark Evleri için ilginç teklif!

Bursa Korupark Evleri için ilginç teklif!

MHP Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın, Korupark'ın haksız elde etliği iddia edilen 200 dairenin bedelini Osmangazi"ye hastane, okul, yol gibi hizmet yaparak ödemesini istedi.



MHP Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın, Korupark'ın haksız elde etliği iddia edilen 200 dairenin bedelini Osmangazi"ye hastane, okul, yol gibi hizmet yaparak ödemesini istedi. 

Korupark ikinci etap evlerinin Bursa gündemini uzun süredir meşgul ettiğini söyleyen Aydın, "Yapılan itirazlar sonucunda 2. İdare Mahkemesi, Korupark 2. etap evlerinin kot farkından dolayı imar planlarını iptal etti. 


Danıştay mahalli mahkemenin vermiş olduğu karan onayladı. İkinci etap evleri yapılmaya başladığında Korupark 1. etap evlerinin kaldırım kodu esas alınarak 2,3 ve 4. katlar zerrin katı olarak gözükmüş ve daha sonra zemin katlar emsal dışı bırakılarak davaya konu olan fazladan 200 daire ortaya çıkmıştır. 

Bu 200 daire neticesinde haksız bir kazanç elde edilmiştir" dedi. Mahkeme kararının Osmangazi Belediye Meclisi'nce oy birliğiyle kabil edildiğini anlatan Aydın, "Rantın Osmangazi Beledyesi'ne veya Osmangazi halkına iade edilmesi gerekir. Mevcut binaların yıkılması söz konusu değil. Ortaya çıkan haksız kazancın Bursa halkına hizmet olarak geri döndürülmesi bizim talebimizdir. İlgili şirket, ilçemize hastane, okul veya yol olarak hizmet yapar. Bu, Bursa dinamiklerinin fikir birliğiyle gerçekleştirilmesi muhtemel olan bir hizmet anlayışıdır. Biz MHP grubu olarak haksız kazancın Bursa'ya iade edilmesi için kamu adına ısrarlı takibimizi sürdüreceğiz. Bu haksız kazancın Bursa'ya iade edilmesini sık sık gündeme getireceğiz" diye konuştu.



Bursa Kent 


Haber Bursa'da Bugün'de şu şekilde yer aldı


Korupark ikinci etap evlerinin Bursa gündemini uzun süredir birliğiyle kabul edildiğini anlatan Aydın, "Rantın Osmangazi meşgul ettiğini söyleyen Aydın, "Yapılan itirazlar sonucunda Bursa Belediyesine veya Osmangazi halkına iade edilmesi gerekir. Mevcut 2. İdare Mahkemesi, Korupark2. etap evlerinin kot farkından dolayı binaların yıkılması söz konusu değil. Ortaya çıkan haksız kazancın imar planlarını iptal etti. Danıştay mahalli mahkemenin vermiş Bursa halkına hizmet olarak geri döndürülmesi bizim talebimizdir. 

olduğu kararı onayladı. İkinci etap evleri yapılmaya başladığında İlgili şirket, ilçemize hastane, okul veya yol olarak hizmet yapar. Bu, Korupark 1. etap evlerinin kaldırım kodu esas alınarak 2, 3 ve 4. Bursa dinamiklerinin fikir birliğiyle gerçekleştirilmesi muhtemel katlar zemin katı olarak gözükmüş ve daha sonra zeminkatlar emsal olan bir hizmet anlayışıdır. Biz MHP grubu olarak haksız kazancın dışı bırakılarak davaya konu olan fazladan 200 daire ortaya çıkmıştır. Bursa'ya iade edilmesi için kamu adına ısrarlı takibimizi sürdüreceğiz. 

Bu 200 daire neticesinde haksız bir kazanç elde edilmiştir" dedi. Bu haksız kazancın Bursa'ya iade edilmesini sık sık gündeme Mahkeme kararının Osmangazi Belediye Meclisince oy getireceğiz" şeklinde konuştu. 


Bursa'da Bugün


Geri Dön