29 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'de 9 milyon 500 bin TL'ye dini kompleks yapılacak!

Bursa Nilüfer'de 9 milyon 500 bin TL'ye dini kompleks yapılacak!

T.C. Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü, Diyanet Akademisi, İmam Hatip Lisesi, Kız ve Erkek Kur’an Kursları, 3 bin kişilik Camii, Kreş, Spor Salonu ve spor alanları ile yurt, sosyal tesisler ve park alanlarının yer aldığı bir dini kompleks inşa edecek..




T.C. Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından Bursa Nilüfer İlçesi, Doğanköy Köyü, Ovalar Mevkiinde 89 bin 438 metrekarelik alanda dini kompleks yapılması planlanıyor. Projenin bedeli 9 milyon 500 bin TL...


Ehliyetli ve donanımlı din adamlarını yetiştirmek amacıyla Türkiye, Balkanlara ve Orta Asya’ ya da hizmet verecek bir dini kompleks yapılması tasarlandı. Komplekste Diyanet Akademisi, İmam Hatip Lisesi, Kız ve Erkek Kur’an Kursları, 3 bin kişilik Camii, Kreş, Spor Salonu ve spor alanları ile yurt, sosyal tesisler ve park alanları olacak.


Projenin yapılacağı alan Doğanköy Köyüne ait olup Diyanet İşleri Başkanlığınca Eğitim Kompleksi yapılmak üzere hazineye devredildi. 


Dini kompleks alanının 48 bin 595 metrekaresi taşkın alanine dışında kalıyor. Binaların oturduğu taban alanı 13 bin 705 metrekare, toplam açık alan 34 bin 890 metrekare olarak belirlendi.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön