30 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'de kat artırımı imar planı görüşüldü!

Bursa Nilüfer'de kat artırımı imar planı görüşüldü!

Nilüfer Belediye Meclisi, Başkan Bozbey başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gelen kentsel yenileme amaçlı kat artırımını öngören imar planı değişikliği talebi de görüşüldü.




Nilüfer Belediye Meclisi, Başkan Bozbey başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gelen kentsel yenileme amaçlı kat artırımını öngören imar planı değişikliği talebi de görüşüldü. Raporun Büyükşehir Belediye Meclisinde değerlendirilmesine oy çokluğu İle karar verildi. 


Toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem, çekinceli olduklarını belirterek, "Kentsel Dönüşüm Yasasında emsal artırımı öngörülmüyor. Dolayısıyla yapılan kanuna aykırı. Biz bunun insani bir durum olduğunu düşündüğümüz için böyle bir karar verdik. Burada vermiş olduğumuz karar meclis kararının usulden bozulmamasını ilişkin karar" dedi. 


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Büyük şehir Belediye Meclisinden gelen rapora ilişkin aldıkları kararın doğru olduğunu belir ter ek "Madem topu auta atan biri var o üstlensin. Sonuçlarına da katlansın. Çünkü 'Doğru değil* diyoruz. Kriter siz hiç bir karar olmaz" diye konuştu. 


Kentsel yenilemenin parsel bazında yapılmaması gerektiğini belirten Bozbey, şöyle dedi: "Yapılacak kentsel yenileme nüfus yoğunluğunu artırmarnalı. Zaten bu kentte şu anda ulaşım felç. Yann obur gün. bırakın kentin içine gitmeyi dışındaki mahallere dahi giremeyiz. 20 sene sonra bu kentin istanbul'dan daha da beıbat duıuma düşeceğinin de ayak seslerini duymaktayız. Onun için hem Büyükşehir hem de Nilüfer Belediye Meclisleri bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent yarın hepimizden hesap sorabilir, soracaktır da. Siz yolu genişletmeden orada ki sosyal donatıları artır madan nüfusu artırdığınız andan itibaren o kenti yaşanmaz hale sokarsınız. Dünyanın her yerinde böyledir. Bu kentte dönüşüm sağlanacaksa komple planlama anlayışmı değiştirip yeni bu sistem kurmamız gerekiyor."



Hürriyet Bursa


Geri Dön