05 / 05 / 2024

Bursa Osmangazi'de kamulaştırılan 3 ev yıkıldı!

Bursa Osmangazi'de kamulaştırılan 3 ev yıkıldı!

Kent merkezindeki yoğun mahallelerde trafik, park ve meydan sorununu kamulaştırmalarla aşma yoluna giden Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç duyulan her mahallede dinlenme parkı ve spor tesisi yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor....




Bursa Osmangazi Belediyesi, mahallelerde vatandaşların nefes alacakları ortamlar sağlamak için kamulaştırma ve yıkımlara devam ediyor. Özellikle kent merkezindeki yoğun mahallelerde trafik, park ve meydan sorununu kamulaştırmalarla aşma yoluna giden Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç duyulan her mahallede dinlenme parkı ve spor tesisi yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.


Başaran Mahallesi Büyüktepe ve Bahçe sokağa kazandırılacak dinlenme parkı ve spor tesisi yapımı için kamulaştırılan 3 binadan 2’si daha önce yıkılmıştı. Kalan bir bina da kamulaştırma işleminin ardından yıkıldı. Çalışmaları yerinde takip eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve vatandaşların isteklerini dinledi. Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini aktaran başkan Dündar “Anlaşma sağladığımız evlerin yıkımına başlandı ve çalışmalarımız devam ediyor. Yıkımlar bittiğinde 4 bin iki yüz seksen iki metrekare alan kamulaştırılacak ve spor tesisi için istediğimiz alan ortaya çıkacak” dedi. 


Düzensiz ve plansız kentleşmenin yaşandığı Osmangazi’de vatandaşların nefes alacağı spor tesisleri ve alanlar kazandırdıklarını ve bunları yaparken kamulaştırmaya büyük bütçeler harcadıklarının altını çizen Başkan Mustafa Dündar “Bu dönem, Osmangazi Belediyesi olarak kamulaştırmalar için 150 milyon lira harcadık. Aslında bu çalışmalarda kentsel dönüşümün bir parçası. Osmangazi’nin bütününe kentsel dönüşüm sahası olarak bakıyoruz ve mahallelerimize vatandaşlarımızın nefes alacağı tesisler ve parklar yapıyoruz. Bu gün Başaran mahallemizde kamulaştırmaları biten binaları yıkıyoruz. Yıkımlar tamamlandığında spor tesisimizin temelini atacağız, şimdiden mahallemize hayırlı olsun diye” konuştu. 


Cihan



Geri Dön