27 / 09 / 2024

Bursa ve Kayseri’de satılık arsa ile arazi fırsatı!

Bursa ve Kayseri’de satılık arsa ile arazi fırsatı!

Bursa ve Kayseri’de yer alan arsa ve araziler satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 2 Ekim’de yapılacak.





Bursa ve Kayseri’de yer alan arsa ve araziler için satış ihalesi düzenleniyor. Orhangazi Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa ve araziler Karsak ve Yeniköy’de yer alıyor.

Yüz ölçümleri 2 bin 646,02 metrekare ile 65 bin 628,24 metrekare arasında değişen arsa ve arazilerin satış ihalesi 2 Ekim 2024 tarihinde saat 16.28 ile 16.42 arasında yapılacak.

Satışa çıkarılan arsa ve arazilerin muhammen bedeleri 12 milyon 341 bin 735 TL ile 19 milyon 688 bin 472 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 370 bin 252 TL ile 590 bin 654 TL arasında değişiyor. 

Talas Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa ise 4 bin 99 metrekare yüz ölçümüne sahip. Özel eğitim alanı imarlı arsanın satış bedeli 24 milyon TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli de 720 bin TL olarak açıklandı.

Söz konusu arsanın satış ihalesi 2 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te Talas Belediyesi Ana Hizmet Binasında Bulunan Toplantı Salonunda Encümen huzurunda yapılacak. 


BURSA’DA SATILIK ARSA VE ARAZİLER

Orhangazi Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa ve arazilerin muhammen bedeleri 12 milyon 341 bin 735 TL ile 19 milyon 688 bin 472 TL arasında değişiyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 2 Ekim’de yapılacak.


TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Bursa İli Orhangazi Belediye Başkanlığından:
1. Mülkiyeti Belediyemize ait, aşağıdaki taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa istinaden ihaleleri tabloda belirtilen tarih ve saatlerde yapılacaktır.
2. Bu husustaki ihaleler Orhangazi Belediyesi encümen toplantı odasında yapılacaktır.
3. İhale konusu taşınmaz ve ihalelerine ilişkin bilgilere aşağıdaki tablolarda yer verilmiştir.

4. Tablodaki satış ihaleleri; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleştirilecektir
5. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve İhalesine katılınacak gayr-i menkullerin tahmini bedelleri üzerinden yukarıda belirtilen % 3’ lük geçici teminatları ihaleden evvel ödemek şarttır.
6. Satışlar Katma Değer Vergisi Kanununun 17. maddesine istinaden KDV’ den muaftır.
7. Taşınmaz ihale şartnameleri 1.000,00 TL karşılığı, Camikebir Mahallesi, Dervişbey Caddesi No:1, Orhangazi Belediyesi veznelerine bedeli yatırılarak Destek Hizmetleri Müdürlüğünden satın alınabilir.
8.Şartnameler Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğünde mesai saatleri içinde görülebilir. İhaleye katılacak isteklilerin ihalesine katılacakları gayrimenkulün şartnamesini satın almaları zorunludur.
9. Taşınmazların satış ihalesine teklif verecekler ihale evraklarını veya zarflarını aşağıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte şartnamesinde belirtilen maddelere ve 2886 Sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak hazırlayarak 02.10.2024 tarihinde Çarşamba günü saat 15.00’e kadar Orhangazi Belediyesi Encümeni (ihale komisyonu) sekretarya görevini yapan Destek Hizmetleri Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.
10. İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:

Bursa ve Kayseri’de satılık arsa ile arazi fırsatı! 


TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Kayseri İli Talas Belediye Başkanlığından:
Mülkiyeti Talas Belediyesinin iştiraki TALAS İMAR İL.EG.KÜL.SANAT SAG.SPOR G.SAN.TIC.A.S.’YE AİT aşağıda bilgileri ve nitelikleri belirtilen taşınmaz 2886 sayılı Kanun’un 37’nci maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle satışı yapılacaktır.
İhale, Yenidoğan Mahallesi Pazar Caddesi No: 10 Talas Kayseri adresinde yer alan Talas Belediyesi Ana Hizmet Binasında Bulunan Toplantı Salonunda Encümen huzurunda gerçekleştirilecek olup 02.10.2024 Çarşamba günü saat 15:00’de başlayacak ve ilandaki sırayla devam edecektir.
İhale şartnamesi dosya ücreti 1.000,00 (Bin)TL olup Mali Hizmetler Müdürlüğünden temin edilebilir.
Madde 2- İhale edilecek taşınmaz;



İhaleye katılacak isteklilerin;
A-) GERÇEK KİŞİ İSE;
1-) Tebligat için kanuni ikametgâh adresini gösterir belge,
2-)Nüfus cüzdan fotokopisi (Aslı idare yetkilisine ibraz edilirse noter onayına gerek yoktur.) 3-) İhaleye iştirak edecek olanın imza beyanı
B-) TÜZEL KİŞİ İSE;
1-) Tebligat için ticari ikametgâh veya adres belgesi,
2-) Varsa vergi levhası
3-) Tüzel kişiliğin yöneticilerinin/şirket ortaklarının isimlerini belirtir Ticaret Sicil
Gazetesi veya Oda Kayıt Belgesi ve benzeri belge (Tüzel kişilik vakıf veya dernek ise; vakıf senedi veya dernek ana tüzüğü, kooperatif ise; ilgili makamdan alınan kayıt/tescil belgesi)
4-) İhaleye iştirak edecek olanın imza beyanı ve yetki belgesi
C-) ORTAK HÜKÜMLER
1-) “İdari şartnamenin okunduğu ve aynen kabul” edildiği ibaresi yazılı ve katılanın
yetkili temsilcisi veya vekilince imzalanmış nüshası.
2-) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun değişik 6’ncı maddesi gereğince ihale dışı
bırakılma sebeplerinden herhangi birini taşımadığına dair yazılı Taahhütname,
3-) Belediyeye vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge,
4-) Geçici teminatın alındı belgesi. Geçici teminat tutarı tahmin edilen bedelinin %3’ü
kadardır. G. teminat T.Vakıflar Bankası TR35 0001 5001 5800 7301 5356 02 IBAN no.lu banka hesabına ödenecektir. Geçici teminat tedavüldeki Türk Parasının dışında 2886 sayılı yasanın 26’ncı maddesinde sayılan değerler de teminat olarak kabul edilebilir. Teminat mektubu süresiz ve teminat mektubunun aslı olacaktır.
5-) Vekâleten iştirak edenlerin vekâlet belgesi ile birlikte vekâlet edenin imza beyannamesi,
6-) Ortak girişim halinde; Ortak Girişim Beyannamesi.
7-) Dosya alındı makbuzu
D-) ÖDEME ŞEKLİ
İlanda yer alan taşınmaz ihale bedeli peşin olup ihale onayının tebliğini müteakip 15 gün
içinde ödenecektir.
Encümen ihaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte
serbesttir.
İstekliler ihale konusu taşınmaz yerinde görebilir, mesai saatleri içinde taşınmaz hakkında
bilgi alabilir. Ancak yerinde görmeyerek veya bilgi almadan ihaleye katılan şahısların ihalesi yapıldıktan sonraki itirazları kabul edilmeyecektir.
İhaleye iştirak edeceklerin yukarıda sözü edilen belgelerle birlikte Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat ederek ihale günü saat 12:00’den önce alındı belgesi karşılığında dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir.
 

Yatırımcılar en çok hangi ülkeden konut almak istiyor? Gayrimenkul uzmanı sordu! Yatırımcılar o ülkeyi söyledi...

Çiftçilere müjde! Tarım Kredi'den gübre, ilaç, tohumda yeni kampanya geldi: 3 ayı faizsiz, 12 ay vadeli satış yapılacak!

TOKİ'den indirim bombası! Yüzde 25 indirim kampanyası için başvurular 23 Eylül’de başlıyor!


Geri Dön