Kent Haberleri

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Bursa Hisar içerisinde yer alan Kara Ali Vakfına ait Yerkapı Cami restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Kavaklı ve Molla Gürani Mahallesi sakinleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Osmangazi Müftülüğünün restorasyonu belirtilen tarihten 6 ay geç biten caminin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün elektrik tesisatındaki bazı eksiklikler ve bazı basit düzenlemeler için Kara Ali Vakfına ait camiyi teslim almadığı öğrenildi. Bu arada Kavaklı Muhtarlığı yetkilileri yeni restore edilen caminin halıları için bir hayırsever ile anlaştıklarını ancak imalatın birkaç güne kadar tamamlanmasının beklendiğini söylediler. Caminin adının hali hazırda bulunduğu bölgedeki sur kapısının ismine istinaden Yerkapı Cami olarak geçtiğini ifade eden Kent Konseyi Tarihi Mirası Grubu Başkanı Erhan Yıldızalp, 2 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne caminin adının vakfiyesinde geçtiği gibi Kara Ali Cami olarak tescillenmesini istedi. Bu arada Kavaklı Eski Muhtarı Mehmet Seymen’de caminin kuzey duvarında bulunan tarihi çeşmenin Osmangazi Belediyesi tarafından eski yerinde faaliyete geçirilmesini talep etti. Yaklaşık 300 bin liralık masraf ile etrafındaki drenajlar elden geçirilen kubbesi ve kurşunları yenilenen, duvarları derzlenen Kara Ali Cami ilk günkü ihtişamına kavuştu. Normal ihalede işin teslim süresi 23 Aralık 2015 gözükmesine rağmen bazı yeni ilave düzenlemeler sebebiyle 6 ay gecikmeli tamamlanan restorasyon, Ramazan öncesinde bitti. Cemaat ramazan ayında camide teravih namazlarını kılmak istiyor.


Milliyet