29 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da Mimar Sinan Engelsiz Parkı açıldı!

Bursa Yıldırım'da Mimar Sinan Engelsiz Parkı açıldı!

'Engelleri aşan Yıldırım' anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Yıldırım Belediyesi, Mimar Sinan Engelsiz Parkı'nı hizmete açtı.



Mimar Sinan Mahallesinde gerçekleştirilen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yam sıra Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Şükrü Köse, AK Parti Yıldırım İlçe Başkam Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkam İsmail Eroğlu, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da bir engeli daha aşmamn mutluluğunu yaşadıklarım vurgulayarak, "Engelli kardeşlerimizin sosyal hayat içerisinde bulunmaları ve fiziksel aktivitelerini rahatça yapabilmeleri adına hayata geçirdiğimiz engelsiz parkımız ilçemize hayırlı olsun" dedi. 


POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ 


Mimar Sinan Engelsiz Parkında engelli ve engelsiz çocukların birlikte oynayacaklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "2 bin 900 metrekare alan üzerinde kurulan parkımızı engelsiz çocuklarımızın da oynayabileceği şekilde tasarladık. Ayrıca parkımız yaklaşık bin 800 metrekarelik yeşil alanıyla mahallemize nefes aldıracak, çocuklarımızın sosyalleşmesine katkı sağlayacak" diye konuştu. Yıldırım Belediyesi olarak sosyal adalet anlayışı içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim sergilediklerini belirten Başkan Edebali, "Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek 'Engelleri aşan Yıldırım' hedefini en kısa sürede gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 


Kaçakla mücadele, Yıldırım Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye birimlerinin Mart ve Nisan ayında yürüttüğü faaliyetlerin sunumuyla başlayan toplantıda, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki yapısal sorunların çözümünün çok boyutlu, çok faktörlü dönüşümle mümkün olduğunu vurguladı. 


Kaçak yapılaşmanın önüne geçmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Edebali, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaçak yapılaşmayla mücadele konusundaki hassasiyetimizi dönüşümle mümkün vurguluyoruz. Yeni Yıldınm'ı inşa ederken bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız. İlçede çalışan kalfalanna, hazır beton firmalanna bu konudaki hassasiyetimizi hatırlatarak, kaçak bina yapmamalarını ve bunlara beton temin etmemelerini istedik. Yine muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek konunun önemini kendilerine hatırlatıyoruz. Seçim öncesinde kaçak yapılara af çıkacağı yönünde yanlış bir algı var. Kimse bundan cesaret almasın. Kaçak yapılaşmayla etkin mücadele konusunda hiçbir tereddüdümüz yok" ifadelerini kullandı. 


Şehir Gazetesi (Bursa)


Geri Dön