28 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da nitelikli okul eksikliği mecliste!

Bursa Yıldırım'da nitelikli okul eksikliği mecliste!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinin nitelikli okul eksikliği meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Bursa'nın Yıldırım ilçesinin nitelikli okul eksikliğine ilişkin soru önergesi verdi. Erozan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Erozan, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Erozan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bursa'da eğitim tablosuna bakıldığında niteliklerine göre lise sayılarında yetersizlik ortaya çıkmaktadır. Bursa'nın 2. büyük ilçesi olan Yıldırım'da ilçe sınırları içerisinde Fen Lisesi bulunmamaktadır, "Nitelikli Lise" ve "Anadolu Teknik Meslek Lisesi” sayısı da, diğer ilçelere göre yetersiz kalmaktadır. Ayrıca nüfus olarak Yıldırım ilçesinden küçük olan Nilüfer, İnegöl, Mustafa Kemal Paşa ve Karacabey'de Fen Liseleri eğitim vermektedir. Ek olarak daha önce nitelikli okul statüsünde bulunan Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi de nitelikli okul statüsünden çıkartılmıştır. Yukarıdaki bahsigeçen konulara ilişkin aşağıdaki soruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılmasını talep etmekteyim.''

Bursa Yıldırım da nitelikli okul eksikliği mecliste!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ın soruları:

1. Bursa Osmangazi ilçesinde 1, Nilüfer ilçesinde 2, inegöl ilçesinde 1, Mustafakemalpaşa  ilçesinde 1 ve Karacabey ilçesinde 1 adet Fen Lisesi bulunurken, Bursa'nın ikinci büyük ilçesi olan Yıldırım'da neden Fen Lisesi bulunmamaktadır? 
2. Bursa Osmangazi ilçesinde 5 adet nitelikli lise bulunurken, Bursa'nın ikinci büyük ilçesi  olan Yıldırım ilçesinde neden sadece 1 adet nitelikli lise bulunmaktadır? 
3. Yıldırım ilçesinde bulunan ve daha önce nitelikli okul statüsünde bulunan Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi neden nitelikli okul statüsünden çıkartılmıştır? 
4. Bursa Osmangazi ilçesinde 10 ve Nilüfer ilçesinde 4 adet Anadolu Teknik Meslek Lisesi bulunurken neden Yıldırım ilçesinde bu sayı 3'tür? 
5. Bursa Yıldırım ilçesinde, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanan Nitelikli Lise ve Fen Lisesi bulunmakta mıdır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön