28 / 04 / 2024

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan Bursa'da büyük bir dönüşümün başladığını açıkladı. Kentsel dönüşüm kapsamıdna hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar yapıldığını belirtti.

Bursa da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

TARİHİ YAPILARDA RESTORASYON ÇALIŞMASI YAPILDI!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şu günlerde birçok restorasyon projesiyle şehrin tarihi mirasını yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; şehirde hemen her yerde bir restorasyon çalışması yapılmakta.  Zindan Kapı, Tophane Meydanı, Saat kulesi, İznik surları gibi pek çok restorasyon projesi hayata geçirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Zindankapı'yı modern sanatların sergilendiği bir kültür-sanat merkezine dönüştürdüklerini, Tophane Meydanı ve Saat Kulesi'ni restore ettiklerini hatırlattı.

Öte yandan İznik'te İstanbul Kapı'nın ardından Yenişehir Kapı ve Roma Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmalarımıza hızla devam ediliyor.

Aktaş '' Küçük Kumla Arap Hamamı, İnegöl Cafer Paşa Hanı, Kefensüzen Camii, Mizanoğlu Mescidi'nde restorasyon çalışmaları yaparak tarihî eserlerimizi özgün kimliklerine kavuşturduk. Yeşil Külliye'de çevre düzenlemesi ve Kent Müzesi'nde restorasyon çalışmalarımız sürüyor, Süleyman Çelebi Külliyesi'ni de şehrimize kazandıracağız. Çekirge Teras Projesi ile Çekirge'nin yeniden Bursa'nın en gözde semtlerinden biri olmasına çalışıyoruz." dedi.

Bursa da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

40 YILLIK HAYAL ŞİMDİ GERÇEK OLUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde  40 yıllık bir hayali gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Bursa'nın geleceğine damga vuracak olan Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşıılmasıyla tarihi bölge de gün yüzüne çıktı. 

Sadece kamulaştırmaya 300 milyon TL harcadıklarını söyleyen Başkan Aktaş,  projenin maliyetinin 1 milyar TL'yi bulacağını açıkladı. Proje kapsamında 19 bin metrekare açık alan, 2 bin metrekare de üç adet meydan alanı yapılıyor. Yer altına 4 katlı olacak şekilde 350 araç kapasiteli otopark inşa ediliyor.

2030 YILINA KADAR 30 BİN KONUT DÖNÜŞECEK!

Deprem riskine karşı şehirde soluksuz çalışmalar etap etap yapılmaya devam ediyor. Hedef 2030 yılına kadar 10 bin konutu şehre kazandırmak olacağı belirtildi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehri etap etap yeniliyor.  Tarihî Hanlar Bölgesi, Çarşıbaşı Meydanı, Hisar Bölgesi, Sıcaksu, Gaziakdemir, İstanbul Caddesi, Akpınar 1050 konutlar, Altıparmak, Yiğitler, Karapınar, Arabayatağı gibi birçok alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Devam eden ve projelendirilen 382 hektar alanda 14 kentsel dönüşüm çalışması var.

Başkan Alinur Aktaş, "Yıldırım'ın Yiğitler- Esenevler-75. Yıl mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 104 konut ve 16 dükkânı tamamlayıp hak sahiplerine ait 65 konut ve 2 adet dükkânın anahtarlarını Marmara Depremi'nin yıl dönümünde teslim ettik.

Sıcaksu'da,  TOKİ  tarafından 690 adet konut ve 92 adet dükkân inşa ediliyor. Bölgede termal kür merkezi hazırladık" dedi.

Bursa da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

Afet riski yüksek Demiryolualtı Bölgesi'nde kentsel dönüşüm projeleri geliştirilerek, Gaziakdemir'de ise 1. Etap için hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlandı. Burada 2 bin 500 konut ve 300 dükkân inşa edilecek.

Arabayatağı Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 600 konut ve 100 dükkân inşa edilerek Yıldırım'ın çehresi değiştirilecek.

Akpınar 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Alanı'nda dönüşüm başladı. 2 bin 300 bağımsız bölümün 2 bin tanesi boşaltıldı ve yıkımına başlanıyor. .

Yıldırım-Karapınar kentsel dönüşüm alanının birinci etabında temel atımı gerçekleştirildi. Başkan Aktaş, "Planlamaya alınan çalışmalar hayata geçtiğinde 2029 sonuna kadar 10 bin civarı konutu kentsel dönüşümle şehrimize kazandırmış olacağız" dedi.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa Mudanya'da KDV'den muaf satılık gayrimenkul!

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

Geri Dön