Genel

Bursa'da Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı 2012'de açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı'nı 2012 yılında açacak. çeltik Mahallesi'nde 200 dönüm atıl alan yeşillendirilecek. Sanayi kenti Bursa, 2012 yılı sonuna kadar 1.5 milyon metrekare yeşil alan oluşturacak

Nilüfer'de Beşevler Bölge Parkı'nın temeli atılırken, Yıldırım'da da Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin ikinci etabı hizmete girdi.

Son 50 yılda 20 kat büyüyen Bursa, tarih boyunca adıyla özdeşleşen 'yeşil' sıfatını yeniden kazanmak istiyor. Sanayileşme, yoğun göç, hızlı nüfus artışına paralel olarak yaşadığı hızlı kentleşmeyle yeşil alanlarının bir bölümünü yitiren kent, bir dizi proje ile 2012 sonuna kadar toplam 1.5 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturacak. Kentin tarihi ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması için çalışmalar yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki yeşil alan varlığının artırılması için de kolları sıvadı. Geçen ay inşaatına başlanan stadyumun da içerisinde bulunduğu arazide yapılacak çalışmalarla kente 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırmaya hazırlanan büyükşehir belediyesi bu konuda ilçe belediyeleriyle ortak hareket etmeyi planlıyor. Geçen ay temeli atılan Bursa'nın prestij projelerinden olan Timsah Arena'nın inşaat çalışmaları hızla sürerken, bir kampus formunda düzenlenecek olan stadyum ve çevresinde de hareketli günler yaşanıyor.


Velodrom'a yapılması planlanan stadyumla bölgenin çehresini değiştirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında hizmete açmayı planladığı Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile bölgeye stadyumla birlikte yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandıracak. Kentsel park kimliği kazandırılarak kullanıma açılacak olan alanda açık aktivite alanları, ormanlık alanlar, yürüyüş yolları, koşu yolları, park girişlerine konumlandırılmış küçük spor tesisleri ve spor kompleksleri yer alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca çeltik Mahallesi'nde atıl vaziyette bulunan yaklaşık 200 dönüm alan üzerinde, yeşil alanlarla birlikte Bursa halkının günübirlik kullanabileceği tesisler yapmayı da planlıyor.

Tüm eksiklikleri tespit ettik

Bursa'yı daha sağlıklı bir kent haline getirmek amacıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Bursa, yeşil ile anılan ülkemizin tek şehridir. Bursa'ya gelen gezginlerin Bursa'da en çok dikkat çektikleri özelliği de yeşil dokusuydu. Bugün Bursa Ovası büyük ölçüde yapılaşmış, kent içinde de yüksek apartmanlar yeşil dokuyu yok etmiştir. Artık günümüzde Bursa il olarak yeşiliyle anılmıyor. Daha çok Bursa denince sanayi akla geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Stadyum meydanı başta olmak üzere Bursa'ya bu dönem büyük meydanlar ve yeşil alanlar kazandırmak amacıyla kentin her köşesinde yatırım hamlesi başlattık. Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmekte kararlıyız. Son 50 yılda 20 kat büyüyen bir kent merkezinde yaşıyoruz. Bu büyümeye paralel olarak ihtiyaçlar da sürekli arüyor' açıklamasını yaptı.

Bursa'yı geleceğe taşırken öncelikli hedeflerinin halkı yaşadıkları yerde mutlu etmek olduğunu kaydeden Altepe, 'İlçe belediyelerimizin kentsel dönüşüm projelerinde yeşillendirme çalışmalarına özen ve öncelik göstermeleri de çevre adına takdir edilecek gelişmeler. Planlanan projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte şairlere ilham veren, mavi, yeşil ve beyazın kucak kucağa yaşadığı Yeşil Bursa'ya yakın zamanda yeniden kavuşmak mümkün olacaktır. Doğusundan batısına kentin tüm eksikliklerini tespit ettik ve çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz' dedi.

Esra Özfırat / DÜNYA