29 / 04 / 2024

Bursa'da kaçak yapılara altyapı hizmeti götürülmüyor

Bursa'da kaçak yapılara altyapı hizmeti götürülmüyor

Bursa'da kaçak yapılara altyapı hizmetinin götürülmemesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak tavır belirlendi



Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği kaçak yapılan binalara altyapı hizmeti götürmenin yasak olduğunu ancak yasal bazı boşluklar nedeniyle kaçak yapılara hizmet götürülmesinin engellenemediğini belirtti.

Bayram Vardar, kaçak yapılaşmanın önünü kesmek için kararlı adımlar attıklarını, bir yandan yıkım çalışmalarını sürdürürken diğer yandan kaçak yapılaşmaya karşı toplumsal bilinç oluşturulması için çalıştıklarını bildirdi.

Bursa'da faaliyet gösteren 13 beton firmasının temsilcisiyle bir süre önce bir araya geldiğini söyleyen Vardar, şimdi de altyapı kurumlarının temsilcileriyle buluştuklarını ifade etti.

Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesinde "Yapı ruhsatı olmaksızın başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su ve telefon bağlanmasına müsaade eden kişiler 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılır" hükmü bulunduğunu belirten Vardar, şunları kaydetti:

"Buna rağmen, yasalardaki birtakım boşluklar nedeniyle kaçak binalara altyapı hizmeti götürülmesinin önü kesilemiyordu. Daha yaşanılabilir bir Bursa için kaçak yapılaşmanın mutlaka engellenmesi gerekiyor. Bu konuda tüm altyapı hizmeti götüren kurumların bu konuda kararlı bir tutum izlemesi gerekiyor."

Vardar, Bursa Büyükşehir Belediyesinin kaçak yapılara altyapı hizmetinin götürülmemesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak tavır belirlediğini bildirdi.
AA


Geri Dön