Bursa'da kentsel dönüşümle konutlar fay hatlarından uzaklaştırılacak!
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçedeki konut ihtiyacı, rant baskısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Bursa'da kentsel dönüşümle konutlar fay hatlarından uzaklaştırılacak" dedi. İşte o açıklama...
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ve deprem riski ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şadi Özdemir, Türkiye’de gelişmişlik endeksi sıralamasında 8. basamakta bulunan ve Bursa’daki pek çok sanayi bölgesini bünyesinde barındıran Nilüfer’in mevcut yapısını korumayı ve sürdürülebilir bir biçimde bu süreci yönetmek istediklerine dikkat çekti.
"İlçemizin gelişmişlik seviyesini daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Bu konuda aksiyon alabilme adına öncelikli olarak Bursa’nın büyük ölçekli planlarının tamamlanması gerekiyor" diye konuşan Özdemir, mevcutta batıya yığılmış bir kent olduğunun altını çizdi.
İLÇEDE RANT BASKISI OLUŞUYOR
Ekonomimcom'dan Ali Şahin ve Esra Özarfat'ın haberine göre; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa'da sanayi, Özel okullar, özel hastaneler gibi alanların hep kentin batısında olduğunu dile getirdi ve "Bütüncül bir plan ile şehrin yol haritasını çıkardıktan sonra biz üzerimize düşen daha küçük ölçekli planlarla Nilüfer’in mevcut seviyesini sürdürülebilir olarak daha yukarılara taşıyacak hamleler yapacağız" ifadelerini kullandı.
Özdemir ayrıca insanların çalışmak, eğlenmek, eğitim almak gibi birçok faaliyet için Nilüfer’e gelmesi sebebiyle ilçede önemli bir hareketlilik olduğuna ve bunun da beraberinde bir rant baskısı getirdiğine dikkat çekti.
KIRSAL MAHALLELER KOOPERATİFLEŞİYOR
Nilüfer’de yeni imar alanları için yer olmadığının ve gıda üretimi yapılan alanların da gelecek projeksiyonları adına korunması gerektiğinin altını çizen Şadi Özdemir, "Köylerimizdeki çiftçilerimizin yaş ortalaması 55-60 seviyelerinde. Belediye olarak tersine göçü desteklemek için bütün kırsal mahallelerimizde kooperatifleşme çalışmalarını başlattık" dedi ve amaçlarının kentin merkezindeki kazancın kırsalda da elde edilebilir olduğunu göstererek hem tersine göçü hem de gelecek adına çok önemli olan gıda arzının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Özdemir, Gölyazı ve civarındaki bölgeyi turistlerin konaklayabilecekleri bir destinasyon şekline getirmek amacıyla çalışma başlattıklarına vurgu yaptı ve bu çerçevede bölgede seyir terası, yüksek standartlı yeme içme mekanları ile pansiyonculuğun geliştirilmesi gibi adımları atacaklarının altını çizdi.
KONUT İHTİYACI OLUŞTURACAK PROJELER YAPILMAMALI
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, son dönemde sermaye baskısının tarım alanları üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu dile getirdi ve "Bizim Nilüfer’de yeni konu ihtiyacı doğuracak hiçbir projeyi uygulamamız gerekiyor. Bursa’nın geleneksel sanayiye ve büyük ölçekli sanayi alanlarına ihtiyacı bulunmuyor. Bursa’nın yüksek teknoloji üretim merkezi olması ve geleneksel sanayinin Anadolu coğrafyasına yönlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Yüksek teknolojinin organize sanayi bölgelerinden değil odalardan, ofislerden çıktığını belirten Özdemir, ilçede oluşan rant baskısını vatandaşların faydasına çevirmeye özen gösterdiklerine dikkat çekti.
Halihazırda inşaat izni alınmış ve temeli atılmış hiçbir projeyi durdurmadıklarının ancak temeli atılmamış ve imar planına aykırı projelerde tadilat talep ettiklerinin altını çizen Özdemir, Nilüfer’i depreme hazırlamak için de çalıştıklarını da söyledi.
Özdemir, konuya ilişkin açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı:
"Önceliğimiz kentsel dönüşüm projeleri ile konut yapılarını fay hatlarından uzaklaştırmak. Parsel bazlı dönüşümler bu alanda elimizi sıkıştırsa da Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda ada bazlı çalışmaları kısmen de olsa çalışmalarımızı destekleyecek. Deprem lojistik merkezi, gıda merkezi ve ağır vasıta parkını yan yana olacak şekilde ilçemizde konuşlandıracağız. Bu merkez deprem anında ilk müdahaleyi kolaylaştıracak. Ayrıca deprem parkları kuracağız. Bu parklar güneşten enerjisi üretebilen, deprem anına kadar içerisinde ekipman ve konserve gıda barındıran, deprem sonrasında da tuvalet olarak kullanılabilecek depreme dayanıklı yapılar olacak."
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul ve İzmir'deki gökdelenleri tek tek saydı: Depremle yıkılabilir!
SSK'dan m yoksa Bağ-Kur'dan mı emekli olmak avantajlı?
İslam Memiş gram altın için 2025 şifresini verdi!