27 / 04 / 2024

Bursa'da Sultan Külliyeleri restore ediliyor!

Bursa'da Sultan Külliyeleri restore ediliyor!

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'da, alkoliklerin mekanı haline gelen Muradiye Külliyesi nihayet restore ediliyor.  Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'den sultan külliyelerinin bakım ve onarım y



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'den sultan külliyelerinin bakım ve onarım yetkilerini aldı. Muradiye Külliyesi'nin yanı sıra Çekirge 1. Murat Türbesi, Tophane'deki Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Yıldırım Beyazıt Türbesi ve Yeşil Külliye de bakıma alınıyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi'nde incelemelerde bulundu. Sultan 2. Murat tarafından yaptırılan ve bahçesinde 12 adet türbe bulunan külliyenin etrafındaki türbelerden bazılarının kırılan camlarının yerine gelişi güzel naylon kaplandığı dikkat çekti. Temizlikten bakım, onarım ve restorasyona kadar gerekli tüm projelerin hazırlandığını belirten Alte-pe, "Bizim en önemli özelliğimiz tarihimiz. Tarihi eserleri ayağa kaldırma çalışmalarımız sürerken, Kültür Turizm Bakanlığı bünyesindeki sultan külliyelerini de himayemize almak için uzun zamandır çalışıyorduk. Son olarak üçüncü başvurumuzda teklifimiz kabul edildi ve külliyelerin bakım, onarım ve güvenlik gibi tüm hizmetleri Büyükşehir'e geçti. Kısa sürede ecdat yadigarı bu eserleri Bursa'ya yakışır hale getireceğiz" diye konuştu.
Bugün
 

 

 


Geri Dön