Genel

Bursa'da yeni stadyumun temeli 1 Haziran'da atılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projesi olarak Velodrom'a yapılacak yeni stadyumun temel atma töreni için geri sayım başladı. 450 gün içerisinde tamamlanacak olan stadyumun temeli 1 Haziran çarşamba günü atılacak

Planlanan Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile 'birlikte toplam 1 milyon metrekarelik yeşil alan içerisinde yer alacak olan stadyum UEFA kriterlerine uygun olarak inşa edilecek. Türkiye'nin en modern stadyumu olarak ifade edilen 45 bin kişi kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu, 70 loca, 851 kişilik tuvalet, 85 kapı, 96 turnike, otopark ve yeşil alanlar yer alacak. Bölgeyi bir sosyal aktivite merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Avrupa standartlarındaki 45 bin kişi kapasiteli stadyumu. Bursa'ya kazandırmak için yoğun bir çaba harcadık. Normal birim fiyatlarıyla 15 milyon TL'ye yapılacak olan projeyi 3 milyon TL'ye yaptırdık ve bu da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından karşılandı. Velodromu yaşayan bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. İlerleyen dönemde bölgedeki 37 bin metrekarelik alanı da aldıktan sonra stadyum 130 bin metrekarelik bir alana sahip olacak. Mihraplı Parkı'nın yanında yeni yapılacak olan Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile bölgeye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırılacak' diye konuştu.

Stadyumun bünyesinde yaklaşık 28 bin metrekarelik ticari alan bulunduğunu vurgulayan Altepe, 'Buraların kullanım hakkını kiralayacağız ve yapılacak restoranlar, kafeteryalar, sosyal donatı alanlarıyla bölge bir aktivite merkezi haline gelecek. Velodrom 15 günde maç yapılan bir yer değil, sürekli yaşamın olduğu bir merkez olacak. Son teknoloji kullanılarak, UEFA'nın son kriterlerine uygun olarak yapılacak. Normalde yaklaşık 130 milyon TL'ye mal olacak bu stadyum kent dinamiklerinin katkılarıyla yapılacak ve Büyükşehir'in kasasından önemli bir kaynak çıkmayacak. Başbakanımız, Bursa'da stadyum için 50 milyon TL ödenek desteği yapacaklarını ve mevcut stadyumu da yeşil alan olarak Bursa'ya kazandıracaklarını müjdeledi. Bizde stadyumun temelini 1 Haziran çarşamba günü atıp, inşaatı 1,5 yıl içinde bitirmeyi amaçlıyoruz' açıklamasını yaptı. Stadyumla ilgili 17 şžubat'ta yapılan ve 31 firmanın katıldığı ihaleyi en uygun teklifi veren Gintaş firması kazanmıştı.
Dünya