27 / 04 / 2024

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?



Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, bir televizyon programına konuk oldu ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Esra İnhanlı, programdaki açıklamasında güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasında yapı denetiminin önemini işaret etti. 

Esra İnhanlı, Bursa özelinde yapı stoku açısından riskli olan ilçeler ile kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan öncelikli yerleri de tek tek açıkladı. 

Bursa daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

İskenderunorg'ta yer alan habere göre; Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, kentsel dönüşüme ihtiyaç olan bölgelerin, özellikle 1999 depremi öncesinde inşaatları yapılmış ve tamamlanmış bölgeler olması gerektiğine dikkat çekti. 

Esra İnhanlı, özellikle zeminle ilgili sıkıntısı olan bölgelerde Sıcaksu, Altıparmak, Çarşamba, Sırameşeler'in alt tarafı ve 1050 Konutlar'da kentsel dönüşümün şart olduğunun altını çizdi. 

'RANTSAL DÖNÜŞÜM' OLMAMALI 

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı İnhanlı, 'dönüştürelim' derken 'rantsal dönüşüme' gidilmemesi noktasında da hem akademik odalar, hem sivil toplum kuruluşları olarak kent suçlarının engellenmesi için birtakım çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

Dönüşümlerin olması gerektiğini ancak rantsal dönüşüme gidilmemesinin gerektiğini vurgulayan İnhanlı, "Gerçekten doğru anlamda yalnızca yapının taşıyıcısı ile ilgili değil kentteki yaşam alanlarının çok daha fazla olduğu trafik ve altyapı sorunlarının çözülebildiği şekilde tam bir planlama yapılarak dönüşümün olmasını arzu ediyor, bu anlamda çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bursa daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

BURSA'NIN HANGİ İLÇELERİ RİSKLİ? 

Esra İnhanlı, Bursa'da en riskli yapı stokunun hangi ilçelerde olduğu yönündeki soruyu da yanıtladı. 

Özellikle İnegöl, Gemlik, İznik ilçelerinde sıvılaşma ihtimali olan alanların çok fazla olduğunu belirten İnhanlı, "O bölgelerde de zemine ilişkin doğru uygulamaların yapılması oldukça önemli. Henüz bunların denetimlerini mevzuat gereği biz gerçekleştiremiyoruz. O bölgelerde de çok yüksek yapılaşma bulunmuyor. Çok yüksek yapılar ve ova yerleşimleri açıkçası tedirgin ediyor" ifadelerine yer verdi. 

Kendisinin Özlüce'den, özellikle yine Nilüfer'de 23 Nisan tarafından rahatsız olduğunun altını çizen Esra İnhanlı, söz konusu açıklamasını "Fakat buralarda da teknik hizmetini, mühendislik hizmetini almış yapılar da yok değil" diyerek tamamladı.  

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

TOKİ Ordu Aybastı projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!


Geri Dön