05 / 05 / 2024

Bursanın kaçak yapıları sanal ortamdan takip edilecek!

Bursanın kaçak yapıları sanal ortamdan takip edilecek!

Kaçak inşaatla mücadeleyi daha etkin kıl mak üzere harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, topladığı bina bilgilerini kaçak ve ruhsatlı yapı bilgi sistemine aktarıyor



Kaçak inşaatla mücadeleyi daha etkin kıl mak üzere harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, topladığı bina bilgilerini kaçak ve ruhsatlı yapı bilgi sistemine aktarıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaçak inşaatla mücadelede uzun soluklu yeni bir uygulama başlatıyor. Belediye, Bursa Valiliği ile birlikte ekipler aracılığı ile bugüne kadar tespit ettiği kaçak inşaatların bilgilerini sayısal ortama taşıyarak ‘Kaçak ve Ruhsatlı Yapı Bilgi Sistemi’ oluşturacak. Proje ile kentin ‘resmi kaçak yapı haritası’ çıkarılarak veriler, sistemde yer alan veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılacak.Yaklaşık 2 yılda tamamlanması öngörülen çalışmayı Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Dairesi yürütecek.

Tek tuşla 308 bin bina bilgisi
Ruhsatlı bina bilgilerinin de sistem hakkındaaçıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,"Sistem ile denetim kolaylaşacak, bölge ve yapıyla ilgili tüm bilgiler el altında olacak. Tüm veriler toplandığında Osmangazi, Yıldırım, Kestel, Gürsu, Nilüfer, Gemlik ve Mudanya’daki toplam 308 bin 259 binaya ait tüm bilgilere tek tuşla ulaşılabilecek" dedi.

Denetim kolaylaşacak
Çalışmayla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem kaçak ve plansız yapılaşmayla kararlı bir mücadele başlattıklarını hatırlat arak, Gerek ovamızın korunması ve gerekse kentimizin sosyal ve fiziksel açıdan yaşanmaz hale gelen bölümlerinin sağlıklaştırılması için bu mücadeleyi topyekûn yapmamız gerekli. Biz, bu konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları harekete geçirdik. Şimdi sıra kentteki tüm ruhsatlı ve kaçak inşaat bilgilerini sanal ortama taşıyarak denetimi kolaylaştırmakta. Ekiplerimiz 1-2 yıl içinde Bursa’nın tüm bina bilgilerini barındıracak sistemi tamamlayacak” dedi.


Geri Dön