Genel

Bursaray ihalesi TBMM gündeminde!

Bursaray'ın Emek istasyonu ile şehir hastanesi arasında planlanan hattın yapımına dair yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursaray'ın Emek istasyonu ile şehir hastanesi arasında planlanan hattın yapımına dair yapılan ihaleye ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Kayışoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Erdoğdu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bursa'da ulaşımın en önemli ayaklarından birisini oluşturan Bursaray'ın Emek İstasyonu ile Bursalıların ulaşmakta sıkıntı yaşadıkları Şehir Hastanesi'ne kadar uzatılması söz konusudur. Ancak, Emek İstasyonu'ndan Şehir Hastanesi'ne uzatılacak hattın maliyetine ilişkin bazı sorular gündeme gelmektedir.''

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1. Bursaray Emek İstasyonu ile Şehir Hastanesi arasında kesintisiz ulaşım için planlanan hattın ihalesine ilişkin gizliliğin gerekçesi nedir? 
2. Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Bursaray ile Şehir Hastanesi hattının yapımına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 600 milyon liraya mal edileceğini belirttiği hattın Bakanlığınız tarafından yapılan ihalesinde 1,6 milyar liraya yapılacak olmasının gerekçesi nedir? 
3. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın verdiği maliyetin neredeyse üç katı bir maliyete mal edileceği anlaşılan Emek-Şehir Hastanesi hattının yapımına ne zaman başlanacaktır? 
4. Emek-Şehir Hastanesi'nin bitimi için öngörülen bir tarih söz konusu mudur?