Ulaşım

Bursaray Kestel hattında iki istasyon daha ulaşıma açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bursaray Kestel hattının Cumalıkızık ve Gürsu istasyonları da ulaşıma açıldı. Cumalıkızık-Değirmenönü ve Gürsu istasyonlarının da açılmasıyla birlikte hattaki 6 istasyon seferlere açıldı...


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bursaray Kestel hattının Cumalıkızık ve Gürsu istasyonları da ulaşıma açıldı. 


Mimar Sinan- Orhangazi Üniversitesi, Hacıvat, Şirinevler ve Otosansit istasyonlarının ardından Cumalıkızık-Değirmenönü ve Gürsu istasyonları da hizmete açıldı. 9 kilometrelik Bursaray Görükle ve Emek hatlarının ardından hayata geçirilen 7 duraklı 8 kilometrelik Kestel hattının ilk 4 istasyonunun ardından Cumalıkızık/Değirmenönü ve Gürsu istasyonları’nda da yolculu seferler başladı. Arabayatağı istasyonundan itibaren 8 bin100 metrelik geliş gidiş hattın ilk 4 istasyonunu oluşturan 5 bin 175 metrelik Mimar Sinan- Orhangazi Üniversitesi, Hacıvat, Şirinevler ve Otosansit istasyonları, geçtiğimiz hafta hizmete açılmıştı. İstasyondaki son eksiklikleri tamamlanan Cumalıkızık-Değirmenönü ve Gürsu istasyonların da açılmasıyla birlikte hattaki 6 istasyon seferlere açıldı. Arabayatağı- Otosansit istasyonları arasında 15 dakika sefer sıklığında karşılıklı ikili dizi vagonlarla verilen hizmet artık Arabayatağı - Gürsu arasına taşınıyor.


 

Bugün