29 / 04 / 2024

Bursa'ya 10 bin yeni konut geliyor! 

Bursa'ya 10 bin yeni konut geliyor! 

Bursa’yı depreme karşı dirençli şehir yapmak için iki bölgedeki kentsel dönüşüm projelerinin 1. etaplarında 297 konut, 118 ofis ve 46 dükkanın yapımını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 10 bin yeni konut hedefliyor.



Tarihi her döneminde önemli bir cazibe merkezi olan, Balkanlar, Kafkaslar ve Anadolu’nun farklı kentlerinden aldığı yoğun göçlerle hızlı nüfus artışı yaşayan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla bu hızlı nüfus artışının sebep olduğu sorunları bir bir ortadan kaldırıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre özellikle sanayileşmenin etkileriyle 1970’li senelerden sonra baş gösteren çarpık yapılaşmanın sonucu ortaya çıkmış olan, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarından yoksun mahalleler, uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle nitelikli yaşam alanlarına kavuşmuş oluyor.

10 BİN KONUTLUK DÖNÜŞÜM

Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 12 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerine kesintisiz devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve uzlaşı temelli bu dönüşümlerle şehre 10 bine yakın konut inşa edecek.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre zaman içinde yıpranan binaları iyileştirerek depreme dayanıklı konutlarla Bursalılara güvenli yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl Mahalleleri kentsel dönüşümünün 104 konut ve 16 dükkandan oluşan 1. etabını tamamlayıp, hak sahiplerine teslim etmişti.

Bursa ya 10 bin yeni konut geliyor! 

Diriliş Postası'nda yer alan habere göre Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan fakat ‘plansız yapılar ve düzensiz tamirhanelerle’ görüntü kirliliğinin yaşandığı İstanbul Caddesi’nin modern görünüm kazanması için başlatılmış olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında da 193 konut, 118 ofis ve 30 dükkânın inşaat çalışmaları tamamlandı. Yine paylaşılan bilgilere göre Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 103 konut, 77 ofis ve 13 dükkân, bölgenin dönüşümünde rezerv şeklinde kullanılırken, projenin 2. etabının uygulanacağı alanda kamulaştırma ve yıkımlar tamamlandı. Toplam 816 konut ve 81 dükkanın inşa edilecek 2. etap alanında 362 adet binada 954 adet bağımsız bölümün yıkım çalışmaları tamamlandı. 

KARAPINAR'DA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Yine verilen bilgilere göre İstanbul Caddesi ve Yiğitler kentsel dönüşüm projelerinde 1. etapların tamamlanmasından sonra Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de inşaat çalışmaları başladı. Bakanlık tarafından Cumalıkızık, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin sınırları içerisinde Maliye Hazinesi’ne ait toplamda 55 adet taşınmaz parseldeki proje ve uygulama çalışmalarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilendirildi. 

Verilen detaylara göre toplam 138 bin 600 metrekarelik alanda 3 bin 600 konut ile 300 dükkân yapılması planlanırken söz konusu projenin ilk ayaklarından olan Karapınar 1. etap projesinde 90 konut ve 4 adet dükkân yapılacak. Ayrıca bunun dışında toplam 43 bin 200 metrekare alanda inşaat çalışmalarına başlanacak olan Arabayatağı Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşa edilecek 600 adet konut ve 100 dükkân ile Yıldırım ilçesi daha güvenli ve konforlu yapılara kavuşacak.
 

Bizim Mahalle 2. Etap resmen başlıyor! Özak GYO'dan Küçükçekmece'ye 1.387 konutluk yeni proje! 

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 


Geri Dön