Eğitim

Bursa'ya yapılacak sanayi sitesi tartışma yarattı!

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek, Kestel ilçesinde yapılacak Sanayi Sitesini protesto etmek için açıklama yapmalarına engel olmaya çalışan Arif Tak'ın tavrını çağ dışı bulduklarını bildirdi

Şimşek, yaptığı açıklamada, oda olarak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını, yaptıkları açıklamalarla Bursa'nın öncelikli sorunlarına çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Kestel yakınlarında inşa edilmesi planlanan ve 6 milyon metrekarelik tarım arazisi üzerine yapılacak olan BESOB Sanayi Sitesi'nin Bursa'ya büyük zarar vereceğini savunan Şimşek, "Tüm meslek odaları başkanları ve yöneticileriyle bir basın açıklaması yaptık. Ancak BESOB Başkanı Arif Tak, bunun önüne geçebilmek için tüm üyelerini kışkırtarak açıklama yapmamızı engellemeye çalıştı ve arbede yaşandı. BESOB Başkanı Arif Tak'ın bu demokrasiden nasibini almamış çağ dışı tavrını kınıyoruz" dedi.

Şimşek, BESOB Sanayi Sitesi'nin yapılmaması için gerekli çabayı göstereceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "BESOB Sanayi Sitesi ile ilgili hiç kimseyle diyalog kuramıyoruz. Orada yapılacak sanayi sitesinin Bursa'ya vereceği zararları hesaplamadan bir kişinin isteğine göre veya siyasi bir karar sonucu ortaya çıkan böyle bir projeye izin verilmemelidir. Bursa yeni bir sanayi sitesini kaldıracak durumda değil. Eğer bölgeye sanayi sitesi yapılmasında ısrar edilirse meslek odaları olarak, kent ve toplum yararına haklarımızı mahkemede arayacağız."
AA