Kent Haberleri

Bursluluk ödemelerine zam geldi mi? İlkokul, ortaokul İOKBS bursu ne kadar oldu?

Veliler ve öğrenci adayları 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerini kapsayan bursluluk sınavı ödemelerinin ne kadar olduğu sorgulanıyor. Peki, bursluluk ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar...2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım devam ediyor

Bursluluk Sınavı tarihi ve ödeme detaylar adayların gündeminde yer alıyor. 2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım devam ediyor. 

Geçtiğimiz Haziran ayında başvuru süreci başlayan sınav için şimdi de tarih ve ödeme bilgisi sorgulanıyor. Sınavın ardından kazanan öğrenciler için burs ödemeleri başlayacak.

Peki, Bursluluk ödemelerine zam geldi mi? İlkokul, ortaokul, İOKBS bursu ne kadar oldu?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı. Sınav sonucuna göre İOKBS'de başarılı olanlara belli miktarda burs veriliyor.

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN 2023? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı öğrencileri için uygulanan İOKBS bu sene 3 Eylül günü saat 10:00'da yapılacak.

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden duyurulacak.

İOKBS BURSU NE KADAR OLDU?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı bursu 2023 yılı Ocak - Haziran ayı arasında 863 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Sınavda tüm sınıf seviyelerine göre 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Öğrencinin sınav giriş yeri, sıra numarası, salonu, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az yedi (7) gün önce 'www.meb.gov.tr' internet adresinden açıklanması bekleniyor.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

İOKBS BURSU NE ZAMAN YATACAK? 

Söz konusu burs paraları her ayın 25'ine kadar hesaplara yatırılıyor. Burslar ise e-Okul üzerinden sorgulanabiliyor.

İOKBS BURSUNA TEMMUZ ZAMMI VAR MI? 

Okulların ara tatil, yarıyıl tatili, yaz tatili dönemlerinde İOKBS burs ücreti ödenmeye devam eder. Geçtiğimiz yıl 663 TL olan burs ücreti bu yıl artırıldı.

2023 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında bursluluk ücreti 863 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki dönemde yeni burs ücretleri duyurulacak. Henüz temmuz zammı sonrasındaki son tutar belli olmadı..

Altında hareketlilik başladı! Gram altın yükseliyor! 12 Temmuz Çarşamba canlı altın fiyatları

Devlet destekli, 150 bin TL 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına bu ay tam bu kadar zam geliyor! Şimdi rakamlara bakın!