04 / 05 / 2024

BUSKİ Bursa'da altyapı projesine start verdi!

BUSKİ Bursa'da altyapı projesine start verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesinin 'Yaşanabilir Bursa' hedefi doğrultusunda altyapı çalışmalarına hız veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, bir büyük projenin daha startını verdi. Proje, 2 yıl sonra hizmete başlayacak...



Bursa Büyükşehir Belediyesinin 'yaşanabilir Bursa' hedefi doğrultusunda altyapı çalışmalarına hız veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, bir büyük projenin daha startını verdi. 


Bağlarbaşı'nın bir bölümü, Yunuseli, Güneştepe, Yeniceabat, Çeltik, Armutköy, Panayır, Doğanevler, İsmetiye, Yalova Yolu Özdilek arkasındaki Panayır Köprüsü ile Küçükbalıklı Köprüsü arasında kalan bölge, Serme, Barakfakih Sanayi Bölgesinin bir kısmı ve Gürsu TOKİ'nin kanalizasyon atıklarını Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'ne ulaştıracak altyapı projesi, BUSKİ Genel Miidürlüğü'nde imzalandı. Tekno Kanal- Yuner İnşaat ortaklığında gerçekleştirilecek proje, tam kapasiteyle 2 yıl sonra hizmet vermeye başlayacak. 


Proje uyarınca adı geçen bölgelerin yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının da ayrılacağını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, projenin toplanı yatırım tutarının 33 milyon 284 bin 328 TL olduğunu vurguladı. 


Bursa Hayat Gazetesi


Geri Dön